Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Junta de Seguretat de Blanes, amb la Generalitat, reafirma el compromís per acabar amb la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/03/2019 02:47:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Junta de Seguretat de Blanes, amb la Generalitat, reafirma el compromís per acabar amb la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn

En la trobada d’avui amb Policia Local, Protecció Civil, Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional, encapçalada per l’alcalde i el director dels SSTT d’Interior de la Generalitat, s’han tractat els Dispositius Especials de la Festa Major i el Concurs de Focs

L’objectiu de la reunió de treball que ha tingut lloc avui al matí a l’Ajuntament de Blanes ha estat tractar diversos temes d’acció policial i dispositius especials d’emergència relacionats amb Blanes. La Junta Local de Seguretat l’han encapçalat l’alcalde, Àngel Canosa, i el director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Albert Ballesta.


Al centre de la imatge, l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa,
i el director dels SSTT d'Interior de la Generalitat, Albert Ballesta
El representant gironí del Departament d’Interior de la Generalitat ha reafirmat el compromís del govern català envers el consistori blanenc d’esmerçar tots els esforços que estiguin al seu abast per contribuir a solucionar la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn. Per la seva banda, Àngel Canosa ha posat en antecedents Albert Ballesta sobre l’estat de la qüestió, així com els propers passos que s’implementaran amb caràcter imminent.

Es posaran en marxa diverses mesures durant els propers dies

Fa pocs dies es va fer una reunió de treball amb totes les parts implicades amb l’objectiu de trobar la solució que acabi amb els cada vegada més nombrosos casos d’incivisme i inseguretat que es produeixen a la Zona d’oci Nocturn. Durant aquesta trobada es van tractar diverses propostes a aplicar per solucionar una problemàtica que s’arrossega des de fa més d’una dècada.

Al terme de la reunió –encapçalada per l’alcalde, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell-, ja se’n va concretar una següent sessió de treball amb els efectius policials. També es va remarcar la necessitat de redoblar els esforços perquè es compleixin totes les normatives a la via pública, principalment la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.


Els efectius de la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra ja s’han incrementat amb l’habitual reforç d’estiu dels Mossos d’Esquadra, així com amb la presència de dotacions de la BRIMO, la Brigada Mòbil. Entre finals d’aquesta setmana i principis de la vinent l’Ajuntament de Blanes decidirà i concretarà les mesures que es duran a terme, tant en l’àmbit administratiu com policial, per aplicar-les amb caràcter imminent.

També està previst informar d’aquestes mesures en un acte públic i, en aquest sentit, l’alcalde, Àngel Canosa, s’ha reafirmat en què les solucions que es facin efectives les donaran a conèixer entre tots, és a dir, comptant amb tots els àmbits implicats. El resultat de l’aplicació d’aquestes mesures durant aquest estiu es valorarà no tan sols a nivell de l’Ajuntament de Blanes. El director dels SSRR d’Interior de la Generalitat de Catalunya s’ha compromès a fer una trobada extraordinària de la Junta Local de Seguretat coincidint amb l’acabament de l’estiu, en la primera quinzena de setembre.

Dispositius Especials d’Estiu i dels Plans de Seguretat Festa Major i Focs

El principal objectiu de la Junta Local de Seguretat, que cada any convoca l’Ajuntament de Blanes coincidint amb l’inici del juliol, és parlar dels Dispositius Especials que es posen en marxa durant l’estiu i amb motiu de la Festa Major i el Concurs Internacional de Focs d’Artifici. D’igual manera, es fa balanç de les actuacions policials realitzades durant el darrer any per part dels diferents cossos policials.


Les exposicions més extenses sempre corresponen tant a la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, així com a l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Litoral dels Mossos d’Esquadra amb seu en aquesta mateixa població. Per la seva banda, tant les diferents representacions territorials de la Guàrdia Civil assistents a l’acte, com la Policia Nacional amb seu a Lloret de Mar, han tractat altres temes.

Entre d’altres qüestions, s’han posat en comú diverses casuístiques, com ara els decomisos de pesca il·legal que es fan al Port de Blanes; la tipologia dels casos atesos pels diferents cossos policials; o bé temes de preocupació social com la violència de gènere i les agressions sexuals. A banda de l’alcalde i el director dels SSTT d’Interior de la Generalitat, han assistit a la Junta de Seguretat el cap, el sotscap i el sergent de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, Manel Martínez i Francisco Javier Jarillo, respectivament; així com el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy.


L'alcalde, Àngel Canosa, amb els caps de la Policia Local,
Protecció Civil i Mossos d'Esquadra a Blanes
Per part dels Mossos d’Esquadra han participat el cap de l’ABP Selva Litoral, David Castro i el cap de la Regió Policial a Girona, Josep Milán. En representació de la Guàrdia Civil el capità en cap de la Companyia de la Guàrdia Civil de Palamós, Joan Luque Cofí i el comandant de la Guàrdia Civil de Blanes, Paco Castro, entre d’altres; així com el substitut temporal del comissari en cap del Cos Nacional de Policia amb seu a Lloret; i altres representants policials.
Data de realització: 07/03/2019 | Data de la darrera actualització: 07/04/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300