Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes inaugura el nou ‘Hospital de Dia’ a l’Hospital Comarcal de la Corporació de Salut Maresme-La Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/04/2019 11:56:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes inaugura el nou ‘Hospital de Dia’ a l’Hospital Comarcal de la Corporació de Salut Maresme-La Selva

La nova unitat, allotjada a la planta zero, incrementa el nombre de punts de tractament de 9 a 12, permetent assumir un nombre més elevat de pacients i ha incorporat diverses millores

Aquest dijous s’ha inaugurat el nou ‘Hospital de Dia’ de l’Hospital Comarcal de La Selva a Blanes, que ha entrat en funcionament aquest mes de juliol. Fins ara, la unitat estava situada a la segona planta, havent-se traslladat a la planta zero. Aquest canvi ha permès ampliar l’espai, facilitar l’accés dels pacients a la unitat i treure una activitat ambulatòria de l’àrea d’hospitalització del segon pis.


Inauguració del nou 'Hospital de Dia'
L’’Hospital de Dia’ és un recurs assistencial per atendre els pacients que estan amb tractaments oncològics i mèdics, i que no requereixen ingrés hospitalari. Les obres per poder instal·lar la nova unitat en l’edifici es van iniciar l’octubre del 2018, i s’han allargat durant vuit mesos, havent suposat una inversió de 180.000 €.


Miquel Carreras, Joana Blàzquez, Joan Guix, Àngel Canosa i Lluís Franch
La inauguració l’han encapçalat avui al matí l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del gerent de la Regió Sanitària Girona, Miquel Carreras; el president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), el Dr. Joan Guix; i la directora d’Infermeria i Processos Assistencials de la CSMS, Joana Blàzquez. També han participat el director-gerent de la CSMS, Lluís Franch; la tinent d’alcalde de Salut i Qualitat de Vida, Marina Vall-Llosada; membres de la direcció i professionals de la CSMS; així com regidores de l’Ajuntament de Blanes.

El nou ‘Hospital de Dia’ permetrà donar més i millor assistència

Al llarg del darrer any, l’activitat a l’’Hospital de Dia’ s’ha incrementat gairebé en un 20%: de gener a maig del 2018 es van fer un total de 1.386 sessions, mentre que en el mateix període del 2019 s’ha augmentat fins les 1.656, la majoria d’elles tractaments d’oncohematologia. La reforma ha comportat un increment dels punts d’atenció, passant dels 9 anteriors als 12 d’ara. Això permetrà donar una millor resposta a aquest augment de l’activitat i, per tant, millorar la programació.


L'alcalde de Blanes, saludant una pacient
D’altra banda, el trasllat de la unitat a la planta zero també ha comportat poder treure una activitat ambulatòria de l’àrea d’hospitalització i, per tant, reordenar i optimitzar els espais. L’emplaçament que ocupa actualment el nou ‘Hospital de Dia’ és on hi havia hagut part de l’arxiu d’històries clíniques. Amb la digitalització d’aquest servei va quedar l’espai alliberat i s’ha pogut donar-li un ús assistencial.

Distribució de la nova unitat i millores en l’accés al servei

Fins ara, els pacients estaven distribuïts en diferents boxes a la segona planta del centre hospitalari, i el personal d’infermeria havia d’anar d’habitació en habitació per supervisar el tractament a cadascun d’ells. Amb el nou ‘Hospital de Dia’ es compta amb una única sala. Un espai comú amb el control d’infermeria a l’interior facilita la tasca dels professionals, perquè poden veure i controlar en tot moment els usuaris que estan rebent tractament dins del servei. A més, la zona compta amb 12 punts de tractament amb butaques.

Tanmateix, hi ha una llitera i un llit, un bany i una consulta-despatx polivalent perquè Infermeria pugui dur a terme, de forma més íntima, les consultes pertinents i reunions amb el pacient oncològic i/o els familiars. D’altra banda, el funcionament de la unitat també requereix de la coordinació de diferents serveis de la resta de l’hospital, com ara consultes externes, laboratori o farmàcia, entre d’altres.


L’accés al servei també ha millorat, ja que a partir d’ara els pacients que hagin de fer-se un tractament mèdic o oncològic ja no hauran d’agafar l’ascensor o les escales per accedir a la zona d’hospitalització del centre. La nova unitat està situada molt a prop de l’entrada principal, fet que millora l’accés dels pacients perquè sigui més ràpid i fàcil.
Data de realització: 07/04/2019 | Data de la darrera actualització: 07/04/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300