Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou acte amb motiu dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria amb un espectacle sobre Jaume Ferrer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/05/2019 09:57:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nou acte amb motiu dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria amb un espectacle sobre Jaume Ferrer

L’acte es va acollir dijous al vespre a la Biblioteca Comarcal, a càrrec d’Assumpta Mercader i Aitor Roger, amb la col·laboració del Cor de Cambra Sota Palau dirigit per J.M. Guinart

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes va acollir el vespre d’aquest passat divendres un nou acte inclòs dins el cicle commemoratiu dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria. Es tractava d’un espectacle sobre la figura de Jaume Ferrer, cosmògraf, navegant, cartògraf i mercader nascut a Blanes.


Intervenció del Cor de Cambra Sota Palau
Fotografies: AFIC
L’espectacle va anar a càrrec de la rondallaire malgratenca Assumpta Mercader, i el tècnic de l’Arxiu Municipal de Blanes Aitor Roger, i també va comptar amb la col·laboració del Cor de Cambra Sota Palau, dirigit per Josep Maria Guinart. Al llarg de la vetllada es van anar oferint al públic que omplia la sala apunts biogràfics i anècdotes de Jaume Ferrer, així com descripcions sobre com era el Blanes que va viure, a cavall entre els segles XV i XVI.


En l’obra cartogràfica de Jaume Ferrer destaca el cèlebre mapamundi que va elaborar, i que fou utilitzat en les discussions del conegut Tractat de Tordesillas, el 1494. Poc després de la tornada de Colom del seu primer viatge a les índies, Jaume Ferrer va ser requerit a presència dels Reis Catòlics per l’arquebisbe de Toledo per participar en la redacció del tractat i va participar decisivament a l’hora de marcar la línia divisòria del mapamundi.

Aquest mes de juliol els actes amb motiu del 700 aniversari de la Parròquia Santa Maria continuaran demà dissabte, amb la Benedicció del Mar que es farà a Sa Palomera, així com amb l’enramada dels barris de Raval i Sa Carbonera. Durant la Festa Major també s’hi ha inclòs diverses activitats, i en aquest sentit una de les més significatives serà l’Ofici Solemne en honor a la patrona, Santa Anna, que se celebra el 26 de juliol, i que encapçalarà el bisbe de Girona, Francesc Pardo.
Data de realització: 07/05/2019 | Data de la darrera actualització: 07/05/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300