Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Associació de Sords de Blanes i la Selva i el CE de Sords celebren el 35è aniversari de la seva fundació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/06/2019 01:53:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Associació de Sords de Blanes i la Selva i el CE de Sords celebren el 35è aniversari de la seva fundació

Avui s’ha inaugurat una exposició commemorativa amb la participació de la junta, el president de la Federació de Sords de Catalunya i diversos regidors de l’Ajuntament de Blanes

Avui al migdia ha tingut lloc un acte senzill però carregat de significat per una doble entitat que fa més de tres dècades que treballa en aquest municipi. Es tracta de l’Associació de Sords de Blanes i La Selva i del Club Esportiu de Sords de Blanes, que enguany compleixen el 35è aniversari d’ençà que es van posar en marxa.


Representants de les entitats, la Federació de Sords de Catalunya,
i els regidors i regidora d'Esports, Acció Social i Cultura i Festes
Des de llavors, no han deixat d’organitzar activitats, principalment a través de la seva secció esportiva, una manera de treballar en la integració dels seus associats i associades. Per commemorar aquesta fita, aquest dissabte s’ha inaugurat una exposició commemorativa farcida de fotografies que reflecteixen tots aquests anys d’esforç dels seus integrants.


Exposició Commemorativa 35 anys
De fet, el mateix local social de l’entitat, on s’allotja l’exposició, és una prova vivent d’aquest recorregut històric, ja que en un dels seus espais hi ha arrenglerats una gran quantitat de trofeus i copes esportives que han guanyat al llarg del temps. Un d’ells és el XVI Campionat Esportiu de Sords de Catalunya que va tenir lloc el 1995 i que va guanyar l’equip de futbol sala del Club Esportiu de Sords de Blanes.

XXXV anys de l’Associació de Sords de Blanes i la Selva i el CE de Sords

La inauguració l’han encapçalat els presidents de les dues entitats germanes: Ricard Fernández, de l’Associació de Sords de Blanes i la Selva; i Juan Rodríguez, del Club Esportiu de Sords de Blanes. Els han acompanyat diversos representants municipals: Marian Anguita, regidora d’Acció Social; Pere Lopera, regidor d’Esports; i Albert Sanz, regidor de Cultura i Festes i del Gabinet d’Alcaldia.


La celebració també ha comptat amb un altre convidat molt especial: el president de la Federació de Sords de Catalunya, Albert Casellas, qui ha lloat la tasca que es fa des de Blanes d’ençà del 1984. També han participat representants d’altres clubs esportius de sords d’arreu del territori gironí.

Al llarg de l’acte, s’ha parlat d’aquests 35 anys d’història, però també de projectes de futur. Entre ells, destaca l’objectiu de poder organitzar a Blanes, de cara al 2020, sengles Campionats d’Espanya: un Torneig de Futbol Sala masculí i un altre de Futbol Sala femení.


En un altre ordre de qüestions, també s’ha aprofundit en l’àmbit més social de l’entitat. Els tres regidors assistents a l’acte han refermat el compromís de l’Ajuntament de Blanes de treballar plegats en els objectius comuns d’ajudar en la integració de les persones sordes. Per això, s’ha tractat la possibilitat d’elaborar un complert Pla de Treball que inclogui la redacció d’un protocol per facilitar la integració de les persones en tots els àmbits, però especialment a les escoles.


Un dels projectes en què s’ha proposat treballar seria facilitar que l’alumnat de Blanes aprengui el llenguatge dels signes als respectius centres escolars, per facilitar la integració dels nens i nenes amb sordesa i/o discapacitats auditives. Per tractar totes aquestes qüestions, s’ha acordat organitzar una reunió de treball un cop passat l’estiu amb els responsables de les diferents àrees de govern relacionats amb els àmbits a tractar.
Data de realització: 07/06/2019 | Data de la darrera actualització: 07/06/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300