Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes farà divendres una declaració institucional sobre la prolongació de l’autopista C-32


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/11/2019 07:57:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes farà divendres una declaració institucional sobre la prolongació de l’autopista C-32

El posicionament del govern blanenc es farà públic després que ha coincidit en el temps la interlocutòria emesa pel TSJC per aturar des d’avui dijous les obres de perllongament de la C-32

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del primer tinent d’alcalde del consistori, Jordi Urgell, farà pública demà divendres una Declaració Institucional de l’Ajuntament de Blanes en relació al projecte de prolongació de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret. Aquest comunicat públic coincidirà en el temps amb una altra destacada novetat relacionada amb aquest mateix projecte, que es va fer pública aquest passat dimecres.


Imatges d'arxiu, tram final C-32 en la seva connexió
amb la GI-600, la carretera de Blanes a Tordera
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aturat cautelarment les obres de perllongament entre Blanes i Lloret de Mar, uns treballs que es van començar a executar el passat mes de maig. L’aturada cautelar és vigent des d’aquest dijous 11 de juliol, i l’alt tribunal entén que les obres no poden continuar de cap manera, perquè si s’acabés fent i la sentència tombés el projecte no es podria desmantellar la carretera ja construïda.

La interlocutòria emesa pel TSJC posa l’accent en el nou estudi d’impacte ambiental que va permetre començar els treballs previs sobre el terreny, amb tales d’arbres al paratge del Vilar i en altres zones. L’alt tribunal ha estimat parcialment les demandes dels ecologistes i conclou que aquest estudi ambiental, que avala el traçat escollit pel Departament de Territori, té deficiències ja que, entre d’altres qüestions, no s’ajusta al què marca la Llei del Canvi Climàtic.

És per aquest darrer motiu que el TSJC ha suspès cautelarment l’executivitat d’aquests tràmits administratius. La notícia va ser rebuda ahir amb molta satisfacció per la Plataforma Aturem la C-32 i SOS Costa Brava, que integren les diferents entitats ecologistes que van demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’aturada cautelar de les obres.


La Declaració Institucional en relació a les obres de prolongació de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret tindrà lloc demà divendres 12 de juliol a les 11 del matí a la Sala de Plens del consistori en un acte públic obert a la participació de tothom. En aquest sentit, membres de la Plataforma C-32 ja han avançat la seva intenció d’assistir-hi.
Data de realització: 07/11/2019 | Data de la darrera actualització: 07/11/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300