Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Joaquim Gallart i Cañas presenta ‘Els existencialistes’, la segona part de la saga ‘La Llegenda de l’Insurgent’


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/12/2019 04:07:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOJoaquim Gallart i Cañas presenta ‘Els existencialistes’, la segona part de la saga ‘La Llegenda de l’Insurgent’

Es tracta d’un thriller catalano-barceloní que gira al voltant del diari ‘L’Insurgent’, en lluita contra el sistema. L’any passat va publicar la primera part, ‘Tretze’, i ja treballa en la tercera.

Blanes ha acollit fa pocs dies la presentació d’una novetat literària de signe 100% blanenc. Es tracta de la novel·la ‘Els existencialistes’, segona part de ‘Tretze’, la seva opera prima que forma part de la saga ‘La Llegenda de l’Insurgent’. El seu autor és el periodista i escriptor blanenc Joaquim Gallart i Cañas, i el mateix autor defineix tota la saga com un thriller catalano-barceloní.


Joaquim Gallart i la 2a novel·la 'Els Existencialistes'
Aquesta segona part arriba poc més d’un any més tard que va presentar la primera, perquè de fet ja la tenia gairebé enllestida al 2018. En canvi la tercera part ja avança que tardarà més en veure la llum, i calcula que possiblement necessitarà invertir-hi dos anys. Com en totes les nissagues, Joaquim Gallart ha creat un univers propi.

‘Els existencialistes’, de la saga ‘La Llegenda de l’Insurgent’

La saga de ‘La Llegenda de l’Insurgent’ està ambientada a Barcelona, i en aquesta segona part reprèn l’argument que gira al voltant del diari que dóna nom a la nissaga: ‘L’Insurgent’. El dirigeix el veterà José Cañas, àlies ‘El Ploma’, que planta cara als grans mitjans controlats per grans corporacions. En aquest diari hi treballa el periodista Francisco Olivera, qui ja protagonitzava la primera part.


Olivera, un outsider del món dels mitjans, té en el punt de mira dels seus articles tant al seu ex diari ‘El demà és avui’, com l’empresa del difunt McClaund OrbitusCorp i l’empresa compradora de la poderosa multinacional, qui era des del principi propietària del seu anterior mitjà. Així les coses, Francisco Olivera es veurà embolicat en una nova trama de morts sense sentit mentre investiga un assassinat comú com a responsable de la plana de successos al diari ‘L’Insurgent’.

En aquest cas, per publicar la segona part ho ha fet a través d’una nova entitat: l’Associació de Novel·listes Autoeditats de Catalunya. L’agrupació va ser creada l’any passat per un grup d’escriptors catalans editats amb els seus propis recursos i sense comptar amb el recolzament de cap grup editorial tradicional. Des de la seva creació ja han participat en diversos esdeveniments de caire cultural i literari, com ara presentacions a biblioteques o la Diada de Sant Jordi 2019 a Barcelona. De moment, ja compta amb 10 llibres editats.

Expectació per conèixer la segona part de ‘La Llegenda de l’Insurgent’

Igual que ja va passar l’any passat amb la primera novel·la de la saga, la presentació de la segona part va congregar al Centre Catòlic, on va tenir lloc, una gran quantitat d’assistents. Entre ells l’alcalde de Blanes, a qui l’autor va agrair especialment la seva presència, tot recordant que va ser ell qui va oficiar el seu matrimoni.


Introducció a càrrec de Xavier Ortas
Per presentar l’autor, Joaquim Gallart va comptar amb un convidat de luxe: el seu cunyat Xavier Ortas Vila, mentre que la seva germana es va encarregar de documentar gràficament l’efemèride. També van assistir amics i familiars, així com un bon grapat de seguidors de la primera part que frisaven per saber com continuava la història.


Joaquim Gallart i l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa
Joaquim Gallart i Cañas, periodista i escriptor

Joaquim Gallart i Cañas va néixer a Girona l’any 1977. Va créixer a Blanes, però des de l’any 2005 s’ha fet barceloní d’adopció, ciutat on viu actualment. Fent gala de la ironia que ja indica la seva bonhomia, l’autor també es defineix com un flamant guanyador de zero premis literaris, i remarca que va començar una nova vida quan va marxar de Blanes i va emigrar a Barcelona una ciutat on, emulant al genial Miquel Martí i Pol, Tot està per fer i tot és possible.


Una altra mostra del seu bon humor, és la seva reacció davant una crítica molt positiva feta per un usuari d’Amazon que havia llegit la seva opera prima, ‘Tretze’. El lector el va felicitar explicant-li que li havia agradat que fos una història fresca i dinàmica del gènere policíac, de lectura recomanable, sobretot perquè està contextualitzada en una ciutat cosmopolita i moderna com Barcelona. Després de llegir aquest comentari, Joaquim Gallart afirmava: “M'he quedat ben ample, al llegir això. Als carrers de Barcelona han hagut d'apartar els edificis, perquè la meva moral hi pugui passar”.



Data de realització: 07/12/2019 | Data de la darrera actualització: 07/12/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300