Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’escriptor blanenc i doctor en genètica molecular Salvador Macip encetarà la Festa Major 2019 amb el pregó


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/16/2019 12:37:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’escriptor blanenc i doctor en genètica molecular Salvador Macip encetarà la Festa Major 2019 amb el pregó

El cicle festiu serà del 22 al 28 de juliol: inclou el Festival de Música Jove Ensorra’t, així com actuacions i activitats per a tots els gustos en escenaris repartits arreu de la vila

Avui al matí s’ha presentat a Blanes el cicle festiu central de tot l’any: la Festa Major de Santa Anna 2019, que se celebrarà al llarg de la setmana vinent, del dilluns 22 al diumenge 28 de juliol. La Festa Major de Santa Anna 2019 compta amb un pressupost de 189.000 €, dels quals 129.000 € corresponen a la organització del 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc del 23 al 27 de juliol.


L’alcalde, Àngel Canosa, ha encapçalat la presentació acompanyat del regidor de Joventut, Miky Corregidor, -qui ha parlat del Festival de Música Jove ‘Ensorra’t-, així com del pregoner de la Festa Major 2019, Salvador Macip. També han intervingut portaveus d’entitats i col·lectius que s’encarreguen de diversos cicles d’actuacions integrats al programa de la festa: el president de la Casa de Andalucía de Blanes, Juan Antonio Ortiz; i Marc Coll, de l’Esbart Joaquim Ruyra.

L’escriptor i doctor en genètica molecular, Salvador Macip, pregoner 2019

Aquest 2019 l’encarregat de donar el tret oficial de sortida de la Festa Major de Santa Anna serà l’escriptor i doctor en genètica molecular Salvador Macip, qui farà el pregó d’inici de festes el dilluns 22 de juliol a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça dels Dies Feiners. En aquesta població on comença la Costa Brava, el pregó no es limita a ser una salutació i un desig que es gaudeixi d’una bona festa.


Salvador Macip i Àngel Canosa
Tradicionalment, el pregó s’encarrega a una persona emblemàtica, que prepara un escrit majoritàriament extens, i a qui s’agraeix aquesta destacada tasca lliurant-li la màxima distinció de l’Ajuntament de Blanes: una reproducció de la Font Gòtica. En aquesta ocasió, el pregoner destaca en dues facetes: com a novel·lista i com a doctor en genètica molecular. Salvador Macip (Blanes, 1970) és metge, investigador i escriptor.

Ha publicat una trentena de llibres entre novel·les, relats infantils i de divulgació. Ha guanyat, entre d’altres, el Premi Carlemany, el Joaquim Ruyra, el Ramon Muntaner i l’Europeu de Divulgació Científics. Les seves obres s’han traduït al castellà, anglès, francès, alemany, italià, portuguès, gallec, xinès i coreà.


En l’àmbit professional, va estudiar medicina a la Universitat de Barcelona, on va doctorar-se en Genètica Molecular. Entre finals del 1998 i principis del 2008 va treballar a l’Hospital Mount Sinai de Nova York, i actualment dirigeix un grup de recerca sobre el càncer i l’envelliment a la Universitat de Leicester, al Regne Unit, on també és professor del Departament de Biologia Molecular i Cel·lular.

Una Festa Major amb escenaris per a tots els gustos i públics

El programa de la Festa Major de Santa Anna inclou un ample ventall d’actuacions per a tot tipus de gustos i edats, allotjats en escenaris repartits per diversos indrets. Cada ingredient del cicle festiu ja té un emplaçament adreçat a un determinat públic en funció de l’escenari on es fa.


Hi ha 6 emplaçaments principals: tres d’ells són l’Escenari Festa Major a la Plaça dels Dies Feiners; l’Escenari Ensorra’t de la platja central, on hi ha el Festival de Música Jove; i l’Escenari Infantil al Passeig de la Mestrança. Els tres restants estan regentats per entitats: l’Associació Cultural Joan Comorera (a l’antic Camp de Futbol), el Festival Korre que Token (a la Plaça d’Espanya) amb l’Esbart Joaquim Ruyra; i la Casa de Andalucía de Blanes, a la Plaça dels Països Catalans.

Ingredients més destacats dels dos primers dies: dimarts i dimecres

Dimarts a quarts de 12 de la nit, després del primer espectacle pirotècnic del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, hi haurà un Gran Correfoc amb la Colla de Diables Sa Forcanera, i un concert amb la VBella Banda a la Plaça dels Dies Feiners.
Per la seva banda, el Festival de Música Jove ‘Ensorra’t’ també arrencarà el mateix dimarts a la nit amb ‘Showcase Blanes’, ‘Canvi + Maae’ i el DJ Nestor Florenciano; i a l’Escenari del Festival Korre que Token de l’Esbart Arnau Tordera i Magí Canyelles


Marc Coll (Esbart J.Ruyra), Salvador Macip i Àngel Canosa
L’endemà dimecres s’estrenarà l’Escenari Infantil amb una Festa Holi a 2/4 de 7 de la tarda, mentre que l’Esbart Joaquim Ruyra actuarà a la Plaça dels Dies Feiners: a les 8 del vespre amb l’Espectacle (EN)cantat, i a ¼ de 12 amb ‘Arrel i Rebel’, dansa tradicional. El Festival Ensorra’t ha programat Prodi, Tribade i Momo, i a l’Escenari de la Casa de Andalucía es tancarà la sessió amb actuacions de Taranto.

Actes de dijous i divendres: vigília i festiu central de la Festa Major

El dijous 25 s’encetarà amb una Missa a l’Hospital Sant Jaume en honor al seu patró a les 11 del matí, seguida per un ball de capgrossos i sardanes. A la tarda hi haurà Festa de l’Escuma a l’Escenari Infantil, i a la nit doble sessió de música en viu per no fer curt a la revetlla de la festa de Santa Anna. A partir d’1/4 de 12 actuaran els grups de tributs ‘Héroes de la Antàrtida’, amb cançons de Mecano, i ‘Versión Imposible’, amb versions de diversos èxits musicals. Aquell mateix dia a l’Ensorra’t tocaran ‘Tropical Roots’, ‘Adala & Same Song Band’ i ‘Bossonaya’; i a l’Escenari del Festival Korre que Token actuarà la Cobla Catalana dels Sons Essencials, i House Aborígen amb Marcel Casellas.

El divendres 26 de juliol, el dia central de la Festa Major, festivitat a Blanes, s’encetarà al matí amb la sortida de la comitiva oficial encapçalada per l’alcalde en direcció a la Parròquia Santa Maria, on es farà l’ofici en honor a la patrona presidit pel bisbe de Girona, Francesc Pardo. En acabat l’ofici, l’Esbart Joaquim Ruyra oferirà el tradicional Ball de Morratxes davant l’edifici consistorial, seguit per una breu audició de sardanes que es tancarà amb la peça ‘Blanes Festiu’ amb motiu del centenari del naixement del seu autor, Josep Maria Albertí.


Tocarà la Cobla-Orquestra dels Montgrins, que a la tarda faran una altra breu audició de sardanes, el Concert de Festa Major a 2/4 de 8 a la Plaça dels Dies Feiners, i a la nit el Ball de Festa Major en aquest mateix indret. Abans, però, a 2/4 de 9 de la nit, els Castellers de l’Alt Maresme faran un Pilar Caminant fins la Plaça de l’Església, i després dels Focs d’Artifici, a l’Escenari Ensorra’t hi ha tot un cartell de luxe: ‘La Bambula’, ‘The Toasters’ i ‘Kids From Mars’. L’altra opció nocturna és l’Escenari del Festival Korre que Token, amb ‘La Revuelta’ i ‘Ghost trip’.

Recta Final de la Festa: dissabte i diumenge, amb l’Aplec de l’Amor

Si divendres l’agenda va plena, dissabte encara més: al migdia l’Escenari del Festival Korre que Token s’hi ofereix Vermut amb Sardanes amb la Cobla La Principal d’Amsterdam. A la tarda hi ha el Concurs de Dibuix de la Colla Gegantera a l’Escenari Infantil, així com un concert de gralles, una cercavila i una Diada Castellera amb els Castellers de l’Alt Maresme i els Tirallongues de Manresa. A la nit l’Escenari de la Plaça dels Dies Feiners allotja una ‘Led Party’ amb dos DJ; Enka i Adrià Ortega.

Les altres opcions nocturnes són els concerts amb els grups ‘Rock Dogs’, ‘The Violets’ i ‘Rude Pride’ al Festival de Música Jove Ensorra’t; així com les actuacions de ‘Germà Negre’ i ‘DJ Falugues’ al Festival Korre que Token. Per la seva banda, l’Escenari de la Casa de Andalucía de la Plaça dels Països Catalans oferirà l’actuació de Brenda Delgado. El darrer dia de Festa Major 2019, el diumenge 28, s’encetarà amb l’Acte Públic que es farà a les 12 del migdia al Teatre de Blanes per conèixer el Veredicte del Concurs Internacional de Fos d’Artifici.


A les 7 de la tarda, com a novetat, els ‘Manaies Iuniores’ faran una cercavila al centre de la vila, però abans ja s’hauran encetat els actes amb motiu de l’Aplec de l’Amor: a les 6 Sardanes amb la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria, a les 7 missa a l’Ermita de Sant Francesc amb la tradicional missa seguida per una copa de cava, i per tancar la nit el concert ‘Cuatro’ de ‘Las Migas’.

Programa d’actes: https://issuu.com/ajuntament_blanes/docs/festa_major_2019
Data de realització: 07/16/2019 | Data de la darrera actualització: 07/21/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300