Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

20enes ‘Vacances en Pau’ dels infants sahrauís a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/18/2019 10:25:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

20enes ‘Vacances en Pau’ dels infants sahrauís a Blanes

Aquest 2019 s’ha igualat el nombre d’infants que passaran l’estiu respecte l’any passat: 7 nois que van ser protagonitzar la recepció oficial d’ahir a la Sala de Plens de l’Ajuntament

Ahir al vespre va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes la recepció oficial de la ciutat per donar la benvinguda als infants sahrauís que passaran l’estiu a la vila on comença la Costa Brava. La recepció la van protagonitzar els nens acompanyats de les respectives famílies que els acullen a casa seva durant els mesos de juliol i agost.


La iniciativa arriba enguany a la 20ena edició, i està organitzada per l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, així com la col·laboració de diverses empreses i establiments. Es tracta de les conegudes ‘Vacances en Pau’, que en aquesta localitat on comença la Costa Brava tenen un especial vincle forjat per tantes experiències compartides durant més de dues dècades.

L’acte oficial d’ahir el van organitzar les Àrees de Nova Ciutadania, Solidaritat i Acció Social, i el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de Fina Martínez i d’Iris Martínez, presidenta i membre de l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, respectivament. També han participat els regidors d’aquestes àrees de govern, Miky Corregidor i Marian Anguita, així com regidors i regidores del consistori, i les tècniques de les àrees: Lurdes Rodríguez, Sandra Ramírez i Glòria Cruz.


Els protagonistes van ser, indiscutiblement, els set nens: Buizaid, Embarek, Selma, Muad, Yahia, Saad i Sidi. Després de donar-los la benvinguda, se’ls van lliurar diversos regals i serveis per gaudir durant la seva estada a Blanes, que va començar fa pocs dies. Poden fer visites als Parcs Aquàtics Marineland i Water World, tenen una targeta per poder utilitzar de franc durant tot l’estiu les línies d’autobusos de Blanes, així com viatges per pujar al popular Carrilet Turístic.

Un altre obsequi va ser una motxilla i entrades per visitar el Jardí Botànic Marimurtra, anar als Jocs d’Aigua i pujar a la Fira d’Atraccions. Per entregar aquests regals als set nens sahrauís, que van rebre al costat de les respectives famílies acollidores, se’n van encarregar l’alcalde i els regidors i regidores assistents a l’acte.

20 anys del Projecte Vacances en Pau

Aquest 2019 ja fa 20 anys que l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís i l’Ajuntament de Blanes organitzen el projecte Vacances en Pau. El consistori finança els costos del viatge des dels Camps de Refugiats de Tindouf (Algèria) per als nois i nois que han de fer l’estada estiuenca en aquest municipi on comença la Costa Brava. Al llarg de la seva estada, a banda de tenir l’oportunitat de passar unes vacances en un entorn molt diferent a l’habitual, se’ls realitza una revisió mèdica. Això és possible perquè disposen d’una tarja sanitària individual que garanteix la seva assistència arreu de l’estat espanyol mentre estan aquí.


L’atenció mèdica es coordina a través de la delegació del Front Polisari, així com de l’Oficina de Cooperació Internacional del Departaments de Sanitat de la Generalitat. També possibilita que puguin visitar-se amb especialistes o bé sotmetre’s a una intervenció quirúrgica si fos de menester. L’objectiu d’aquest projecte és facilitar que diversos nens i nenes sahrauís tinguin la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent.

Un poble que viu exiliat des del 1975

També contribueixen a conèixer la realitat del poble sahrauí mitjançant l’arribada dels infants i la seva relació amb les famílies autòctones. ACAPS Girona, participa en el projecte de “Vacances en Pau”, organitzat per la Delegació del Front Polisari a Catalunya. Les colònies d’estiu són un símbol de solidaritat i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra.


Aquest projecte, on famílies catalanes acullen a nens i nenes sahrauís durant els mesos de juliol i agost, pretén donar a aquests infants la possibilitat de conèixer realitats que fins ara només coneixen als llibres escolars, com ara els rius o el mar. També els dóna la oportunitat de conviure amb nens i nenes catalans/es per tenir una imatge del món diferent de la que veuen cada dia als campaments de refugiats, on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.
Data de realització: 07/18/2019 | Data de la darrera actualització: 07/18/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300