Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aixecarà la reducció horària als locals d’oci nocturn, que es comprometen a lluitar contra l’incivisme


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/20/2019 09:05:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes aixecarà la reducció horària als locals d’oci nocturn, que es comprometen a lluitar contra l’incivisme

Es posaran en marxa diverses mesures que es van donar a conèixer ahir en un acte públic: hi haurà 8 controladors a la via pública i tornarà a funcionar un bus a l’estació de 5 a 7 del matí

L’Ajuntament de Blanes va convocar la tarda d’aquest passat divendres un acte obert a la participació de la ciutadania que es va allotjar a la Sala de Plens. L’objectiu era molt concret: informar sobre les mesures que es posaran en marxa per resoldre la conflictivitat a la Zona d’Oci Nocturn. Afecta principalment els barris d’Els Pins i La Plantera, i per això a l’acte van assistir-hi majoritàriament ciutadans d’aquests dos veïnats.


La trobada la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell. També van assistir-hi les presidentes de les Associacions de Veïns d’Els Pins i La Plantera, Rosa Riba i Antònia Coll, respectivament; regidors i regidores dels grups amb representació municipal, així com representants de la plataforma Per uns Barris més segurs, que precisament fa una setmana van lliurar al consistori prop de 2.000 firmes recollides demanant solucions.

Per arribar a aquesta reclamada pacificació en què l’Ajuntament de Blanes porta treballant-hi fa temps perquè es pugui solucionar, està previst signar un conveni entre el consistori blanenc i les empreses que gestionen els locals de la Zona d’Oci Nocturn, principalment amb els responsables de la Discoteca Arena. En el document s’hi inclouen tota una sèrie de mesures que aniran a càrrec del sector d’oci nocturn, i que està previst que s’apliquin a partir de la setmana vinent.


Àngel Canosa i Jordi Urgell, alcalde i primer tinent d'alcalde
Tant Àngel Canosa com Jordi Urgell van coincidir en recordar que la resolució d’aquesta problemàtica que fa tant de temps que s’arrossega serà també amb la suma d’esforços de tots els grups polítics, amb qui es compta per fer el seguiment de l’aplicació de les mesures. Després de les intervencions inicials de l’alcalde i del primer tinent d’alcalde, va haver-hi un torn obert al públic perquè intervingués.

En general, bona part dels veïns i veïnes van acollir les mesures amb escepticisme, descrivint la impotència que han sentit durant 15 anys en què porten patint les conseqüències. També van haver-hi opinions amb missatges més optimistes, confiant en què les mesures puguin donar resultats positius.

S’aixecarà la reducció horària als locals de la Zona d’Oci Nocturn

El conveni preveu que s’aixequi la reducció horària decretada per l’Ajuntament de Blanes, que va entrar en vigor a principis d’estiu. Amb la posada en marxa del nou decret –que s’aplicarà un cop s’hagi signat el conveni-, els establiments recuperaran el mateix horari que tenien, però sense l’increment de les dues hores més que s’aplicava habitualment durant el període estiuenc. A la pràctica doncs, això significarà que podran obrir una hora més tard que no pas durant l’hivern.


Al aixecar aquesta reducció horària, l’Ajuntament de Blanes dóna un vot de confiança al sector d’oci nocturn que, per la seva banda, s’ha compromès a implementar tota una sèrie de mesures per combatre les actituds incíviques i els aldarulls que afecten els veïns d’Els Pins i La Plantera. De fet, es tracta de tota una sèrie d’accions que ja es van estar tractant en l’anterior reunió de finals de juny.

Controladors a la via pública i retorn dels busos llançadora

A través del conveni que s’ha de signar els propers dies, el compromís dels locals d’oci nocturn -principalment dels responsables de l’empresa que gestiona quatre dels establiments a la zona, entre ells la Discoteca Arena- és que hi haurà un total de 8 controladors treballant la via pública ininterrompudament des de les 11 de la nit fins les 6 del matí. La seva funció serà recordar a tots els usuaris dels voltants de la Zona d’Oci Nocturn i als clients dels locals la obligatorietat de respectar la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes.


Entre d’altres qüestions, la ordenança prohibeix amb sancions que poden arribar a una quantitat màxima de 3.000 € cometre i/o ser protagonista d’actituds incíviques a la via pública. Accions com ara orinar, defecar o escopir; consumir begudes alcohòliques; actituds vandàliques, agressives o negligents; o bé pertorbar la convivència ciutadana fent soroll. Els controladors, que aniran degudament identificats, estaran coordinats per la Policia Local de Blanes, que els dirà quins carrers han d’anar a cobrir pels voltants de la zona d’oci nocturn.

També es restablirà el servei d’autobusos llançadora des de la Discoteca Arena fins l’Estació de tren, que aniran fent viatges de forma contínua des de les 5 de la matinada fins les 7 del matí, propiciant que es pugui fer un desallotjament esgraonat del local. L’objectiu d’aquesta darrera mesura és impedir que durant els viatges a peu de tornada dels grups de joves que surten de l’establiment es cometin la majoria d’actes vandàlics que solen produir-se, com ara retrovisors trencats i altres conductes incíviques.

Campanya de sensibilització de civisme

Un altre dels compromisos a què s’ha arribat amb els representants de la Discoteca Arena és que el preu de les entrades passarà a ser de 15 € enlloc dels 12 € que costa actualment. L’increment s’espera que ajudi a seleccionar el tipus de públic. Per últim, tots els locals d’oci nocturn s’han compromès a fer una campanya de sensibilització instal·lant rètols visibles on es recorda que s’ha de complir la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, i demanant explícitament que es respecti el descans dels veïns i no es faci soroll ni aldarulls a la via pública.


En cas que es comprovi que s’incompleix algun dels punts de l’acord, el conveni quedarà automàticament trencat. D’altra banda, durant la reunió d’ahir també es va acordar que d’aquí a un mes es convocarà una nova reunió per avaluar si les mesures aplicades estan donant un bon resultat.
Data de realització: 07/20/2019 | Data de la darrera actualització: 07/20/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300