Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Correfoc de la Colla de Diables Sa Forcanera s’afegeix a la commemoració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/24/2019 12:20:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Correfoc de la Colla de Diables Sa Forcanera s’afegeix a la commemoració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria de Blanes

L’espectacular actuació, que es va allargar ahir un xic més de l’habitual, va culminar amb l’encesa de 7 espelmes d’aniversari de dos metres d’alçada des del cim de l’antic Palau Vescomtal

La segona jornada de la Festa Major de Santa Anna que es va viure a Blanes aquest passat dimarts va incloure entre els seus ingredients més destacats de la nit un dels que cada any es viu amb més intensitat, sobretot pels joves. El ja tradicional Correfoc de Festa Major, amb el soroll, la llum i l’esclat de la pòlvora com a eix central, va tornar a congregar ahir al vespre centenars de persones de públic.


Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Un cop finalitzat l’espectacle de la primera nit del 49è Concurs Interncional de Focs d’Artifici, arribava el torn d’aquest esdeveniment atàvic. El seu preludi el va anunciar la sempre vibrant batucada, que va arrossegar el públic fins el punt d’inici del correfoc, sota l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample. La Colla de Diables Sa Forcanera es va encarregar de la part principal, amb el suport dels Diablesfolls de Palafolls, i els Macabres de Cabrera de Mar.

Commemoració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria

Una de les novetats més destacades d’ahir a la nit va estar directament relacionada amb el cicle commemoratiu que s’està visquent durant tot l’any 2019 a Blanes: els 700 anys de la Parròquia Santa Maria de Blanes. I és que precisament si hi ha un esdeveniment lúdic durant l’any que tingui com escenari final aquest entorn, aquest no és altre que el correfoc.


Després que el correfoc havia transcorregut per diferents carrers del centre de la vila, amb les populars empaitades dels portadors d’efectes pirotècnics complementats pel continuat so de la percussió dels tambors, va arribar el moment culminant. Cada any es tanca l’actuació a la Plaça de l’Església, però en aquesta ocasió aquest darrer acte, el tancament de tot el cicle, va ser més lluït que mai.

Els Diables de Blanes van instal·lar al cim de l’antic Palau Vescomtal set gegantines espelmes d’aniversari de dos metres d’alçada, que van escupir gospires amb una càrrega pirotècnica impressionant. D’altra banda, com és habitual, un dels elements que sempre crida l’atenció de tothom –sobretot per la corrua de fotògrafs que immortalitzen cadascun dels seus moments- són les flamarades que llencen els bufadors de foc, complementats amb els esclats d’efectes.


A tall d’anècdota, val a dir que aquest 2019 el correfoc s’ha celebrat coincidint amb un dia laborable com era ahir dimarts, i no pas el diumenge, com s’havia fet els darrers anys. La raó és que enguany el diumenge de Festa Major coincidirà amb el 28 de juliol, data en què se celebra l’Aplec de l’Amor, i no es va voler deslluir aquesta celebració que actualment ja ha depassat el centenari de vida.
Data de realització: 07/24/2019 | Data de la darrera actualització: 07/24/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300