Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El president de la Generalitat fa el tret de sortida dels actes commemoratius del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2019 09:21:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El president de la Generalitat fa el tret de sortida dels actes commemoratius del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president Quim Torra han protagonitzat el llançament honorífic de cinc coets pirotècnics per simbolitzar les cinc dècades que es compleixen al 2020

Avui dijous s’ha donat inici de manera oficial als actes commemoratius del 50è aniversari del Concurs Internacional d’Artifici de la Costa Brava, que coincideix amb el 2020, quan farà exactament mig segle de vida que es va iniciar. Per encetar aquest cicle s’ha comptat amb un convidat d’excepció, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.


Acte institucional a la Sala de Plens
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president Torra s’han encarregat avui al vespre de fer el veritable tret de sortida d’una manera molt simbòlica i directament relacionada amb aquest esdeveniment. Els dos caps dels respectius executius han disparat cinc coets pirotècnics des del balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, un per cada dècada en què el cel de Blanes ha lluït els espectacles pirotècnics.


Per poder-ho fer de manera segura, els ha ajudat l’especialista responsable de l’empresa que avui dijous participa en el concurs, la Pirotècnia Valenciana. El llançament dels efectes ha aixecat la lògica expectació entre el nombrós públic que s’havia congregat al Passeig de Dintre per presenciar aquest moment tan especial, que marca l’inici d’un cicle de celebracions que s’allargarà principalment al llarg de l’any vinent, al 2020.

Projecció internacional de Blanes a través del Concurs de Focs d’Artifici

La major part de ciutadans que s’ha congregat davant el balcó principal venien de participar com a públic a l’Acte Institucional que ha tingut lloc just abans de llençar els cinc coets. L’alcalde de Blanes i el president de la Generalitat, acompanyats del primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, i regidors i regidores del consistori, han encapçalat aquest esdeveniment, que ha tingut com a eix central fer un breu repàs històric als 50 anys del certamen pirotècnic.Àngel Canosa ha donat la benvinguda al president i a tots els assistents, destacant l’orgull que senten tots els blanencs i blanenques de ser coneguts internacionalment pel concurs, considerat el segon millor d’Europa. L’alcalde de Blanes ha convidat tothom a afegir-se a la celebració des dels diferents àmbits de referència, remarcant el punt d’inflexió que significarà aquesta especial edició, una nova oportunitat perquè Blanes consolidi la seva imatge exterior.

Per la seva banda, el president Quim Torra ha agraït la invitació feta pel consistori blanenc per encapçalar un esdeveniment tan especial, expressant el seu convenciment que la celebració del 50è aniversari del concurs servirà per enfortir la vila. El cap de l’executiu català també ha expressat la satisfacció personal que sempre representa per a ell ser a Blanes, la ciutat on va viure els primers anys de la seva vida.

50 anys esclatant al cel nocturn de Blanes

L’acte institucional ha quedat centrat en repassar els 50 anys que complirà al 2020 el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Se n’ha encarregat de fer-ho l’historiador blanenc i tècnic de l’Arxiu Municipal de Blanes, Aitor Roger. El certamen es va posar en marxa a la dècada dels anys 70, i va ser idea del llavors alcalde de Blanes, Domènec Valls, qui va ser batlle del municipi del 1963 al 1973.

L’objectiu, plenament acomplert, era dotar Blanes d’aquella singularitat i atractiu que fes del municipi una vila encara més atractiva, fugint dels típics ingredients que llavors imperaven: sol i platja. Precisament l’acte d’avui ha comptat amb la presència del fill de l’inventor del concurs, Quim Valls, qui ha recordat amb especial estimació la figura de son pare.

Actualment, si bé el concurs no és el més longeu de l’estat espanyol –el de Donostia compleix enguany la 56a edició-, el seu prestigi ha travessat fronteres, i és conegut i apreciat especialment en el món pirotècnic. Al llarg de les prop de 250 nits de focs que hi ha hagut al concurs, han participat empreses d’arreu del planeta, que han coincidit sempre en destacar la idoneïtat de l’escenari des d’on es llencen els artefactes: la platja i la Roca de Sa Palomera.


Entre els assistents a l’acte, s’hi comptaven els membres de la Comissió Tècnica del concurs de focs, així com exalcaldes del municipi, i el pregoner de la Festa Major 2019, Salvador Macip. També ha participat una nodrida representació d’entitats i sectors culturals, socials i econòmics de la vila, així com blanencs i blanenques que no s’han volgut perdre l’ocasió de compartir aquesta cita tan especial.

La visita oficial està previst que continuï al vespre assistint a l’espectacle pirotècnic d’avui. Abans, el president, l’alcalde i el primer tinent d’alcalde aniran a saludar els comandaments de les prop de 200 persones que cada dia s’encarreguen dels diferents aspectes del Pla de Seguretat i Emergència del concurs de foc (policies, sanitaris, protecció civil, bombers, etc), i han vist des de la zona de coordinació d’aquest pla l’espectacle pirotècnic protegits amb el reglamentari casc de seguretat que cal dur en aquest perímetre restringit.
Data de realització: 07/25/2019 | Data de la darrera actualització: 07/25/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300