Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més d’un miler de persones omplen la Plaça dels Dies Feiners al Concert i Ball de Festa Major de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/27/2019 09:52:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més d’un miler de persones omplen la Plaça dels Dies Feiners al Concert i Ball de Festa Major de Blanes

Coincidint amb el dia de la patrona de la vila, Santa Anna, la tarda-vespre de divendres va incloure dos dels ingredients més tradicionals de tota festa major amb l’orquestra d’Els Montgrins

Blanes va viure ahir divendres, amb tota la intensitat que requereix la ocasió, la diada central de la Festa Major de Santa Anna celebrant la festivitat de la seva patrona, que s’escau el 26 de juliol. Si al llarg del matí van haver-hi diversos actes d’arrel històrica i tradicional, més lligats a la oficialitat de la jornada, a la tarda-vespre van continuar sent del gènere més popular.

Els artífexs que hi van donar continuïtat van ser els membres de la cobla-orquestra d’Els Montgrins, que al llarg de la jornada festiva es van encarregar de posar la música a diversos elements que caracteritzen una festa major tradicional. Al migdia i a primera hora de la tarda van actuar en formació de cobla així com per acompanyar el Ball de Morratxes amb l’Esbart Joaquim Ruyra, i al vespre i a la nit en format d’orquestra.


Sardanes amb la Cobla d'Els Montgrins
La Cobla d’Els Montgrins va protagonitzar al migdia dos dels elements més típics que caracteritzen la festa major a Blanes. Primer van acompanyar el tradicional Ball de Morratxes a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra, on intervenen també les autoritats locals. A rengló seguit, van homenatjar al compositor blanenc Josep Maria Albertí amb motiu del centenari del seu naixement interpretant la seva peça més coneguda i nostrada aquí: Blanes Festiu. Ja a la tarda, es va recuperar una tradició que feia uns quants anys que no s’havia seguit. Es va fer una audició de sardanes a ¼ de 7 de la tarda davant l’edifici consistorial, al Passeig de Dintre.

Més d’un miler de persones assisteixen al Concert i al Ball de Festa Major

L’Escenari Festa Major de la Plaça dels Dies Feiners es va tornar a quedar petit una vegada més per allotjar la quantitat de públic que s’hi va allotjar a la tarda vespre i a la nit. Més d’un miler de persones s’hi van aplegar, primer a 2/4 de 8 del vespre per seguir el Concert de Festa Major, i a partir d’1/4 de 12 de la mitjanit, després del Concurs de Focs d’Artifici, pel no menys típic Ball de Festa Major.


Concert de Festa Major: intervenció de la Banda i Cobla
del Col·legi Santa Maria
Tal com marquen els cànons d’un típic Concert de Festa Major, el principal ingredient van ser peces populars catalanes, reblades al final pel Cant de la Senyera que el públic va escoltar dempeus. Les peces més clàssiques de la tradició catalana van anar desfilant-se mentre el públic seguia el compàs còmodament assegut.

Cal destacar que al Concert de Festa Major del vespre es va comptar amb un element 100% blanenc. Si Els Montgrins ja tenen a la seva formació una bona quantitat de músics lligats a Blanes, aquest vincle es va refermar encara més al incloure músics de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, dirigida per Jordi Sacristan, en la interpretació d’un parell de peces.


Una d’elles va ser la popular sardana Girona m’enamora, que va ser seguida amb les palmes pel públic, entregat des del minut zero. Altres peces també van ser corejades pels espectadors, principalment les cançons de La Trinca, el grup català que fa 40 anys ja va immortalitzar al seu disc Festa Major temes com Ball de Rams o, directament, Festa Major.


Ball de Festa Major amb l'Orquestra Els Montgrins
A la nit, el mateix indret es va transformar en envelat pel Concert de Festa Major, que va complaure novament a un públic que no va parar de ballar diverses versions de música de tots els temps. Els Montgrins, que seguien en formació d’orquestra, van barrejar-hi de tot, tocant des de Boney M fins a Queen, passant per dos dels grups que mai no han de faltar-hi: ABBA i Village People.
Data de realització: 07/27/2019 | Data de la darrera actualització: 07/29/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300