Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El concert de ‘Las Migas’ a l’Aplec de l’Amor, que ha complert 113 anys, tanca la Festa Major de Blanes 2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/29/2019 02:39:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El concert de ‘Las Migas’ a l’Aplec de l’Amor, que ha complert 113 anys, tanca la Festa Major de Blanes 2019

Ahir diumenge es va perpetuar aquesta tradició centenària que s’allotja a Cala Bona, on centenars de persones van sopar amb familiars i amics a la platja

Blanes va posar ahir punt i final al cicle de la Festa Major de Santa Anna amb una de les tradicions més longeves amb què compta: l’Aplec de l’Amor que s’allotja a Cala Bona, Cala Sant Francesc, i que sempre s’escau en la mateixa data: el 28 de juliol, sigui laborable o festiu. Aquest 2019 l’aplec ha complert 113 anys de vida, i és un dels esdeveniments que els blanencs i blanenques aprecien força per l’atractiu que el defineix.


L’aplec es va encetar a la tarda, amb sardanes a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria, seguides per una missa a l’ermita de Sant Francesc que corona la cala, al terme de la qual es va servir una copa de cava. Val a dir que enguany l’ofici va coincidir amb l’estrena del nou altar reformat recentment, a càrrec de l’Associació d’Amics de les Ermites de Blanes, uns treballs dels quals n’ha tingut cura Josep Clusells, restaurador de ceràmiques.

El Concert amb el quartet ‘Las Migas’ tanca l’Aplec de l’Amor

Ja a la nit, centenars de persones van participar en el darrer ingredient de la nit i, per afegit, del què ha estat la Festa Major de Santa Anna 2019. L’Aplec de l’Amor és una proposta molt estiuenca que, amb un nom tan evocador, consisteix en passar una vetllada de capvespre a la platja, acaronats per la proximitat del mar.


Actuació de 'Las Migas'
A mesura que es va anar fent fosc, la platja es va anar omplint amb grups de familiars i amics proveïts de sopar i tota mena d’estris per passar la vetllada de la manera més còmoda sobre la sorra. A partir de les 10 de la nit, la nit tan clara i neta, gràcies a les tempestes d’ahir, va tenir un ingredient afegit musical molt adequat per l’especial ambient que es viu. El grup ‘Las Migas’ va oferir el seu espectacle que pren el nom del seu darrer disc publicat: ‘Cuatro’.

Aquest treball és el resultat de dos anys de preparació minuciosa, el quart en la seva carrera musical –d’aquí el seu nom-, que va començar ja fa 15 anys. Actualment el grup –que en els seus inicis va comptar amb Sílvia Pérez com una de les seves integrants- el formen un quartet insòlit: Roser (Lleida), Marta (Sevilla), Alicia (Córdoba) i Bego (Salamanca).


‘Las Migas’ han unit l’art de les seves respectives terres d’origen amb l’aportació personal de cadascuna d’elles, creant un mon molt femení, intens, màgic, obert al món i amb tradicions molt elaborades. El seu espectacle és valent, descarat, molt flamenc, però també amb tocs electrònics, virtuosos i alegres, que a estones recorden l’estil de Rosalía, i en d’altres moments les cançons de taverna.
Data de realització: 07/29/2019 | Data de la darrera actualització: 07/29/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300