Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les colles castelleres dels ‘Maduixots’ i els ‘Tirallongues’ han actuat a Blanes per Festa Major


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/31/2019 11:32:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les colles castelleres dels ‘Maduixots’ i els ‘Tirallongues’ han actuat a Blanes per Festa Major

Divendres els castellers de l’Alt Maresme van fer un pilar caminant fins la Plaça de l’Església, i dissabte la Diada Castellera va finalitzar a l’interior de la parròquia per la pluja

La Colla dels ‘Maduixots’ de l’Alt Maresme va actuar en solitari el vespre del divendres, coincidint amb la jornada festiva de Santa Anna, fent un pilar caminant de pujada pel Carrer Nou fins arribar a la Plaça de l’Església. L’espectacular construcció va aixecar la lògica expectació entre el públic, que va comptar amb una exhibició afegida a la porta del temple amb motiu dels 700 anys de la fundació de la Parròquia Santa Maria.


Pilar dels 'Maduixots' davant de la Parròquia Santa Maria, divendres
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
L’endemà dissabte Blanes va continuar gaudint de l’art de fer castells humans: les Colles Castelleres dels ‘Maduixots’ de l’Alt Maresme, acompanyats dels Tirallongues de Manresa, van actuar plegats a la tarda-vespre. Abans, per anar escalfant l’ambient, els grallers i tabalers van protagonitzar un concert a la Plaça d’Espanya, per emprendre després plegats una cercavila que els va conduir fins al lloc de l’exhibició: la Plaça Verge Maria.


Diada Castellera dels 'Maduixots' i els 'Tirallongues', dissabte
Allí van obrir la sessió amb dos pilars de 4, i després en la primera ronda els Maduixots van fer un 4 de 7 amb agulla i els Tirallongues un 3 de 7. A la segona ronda els Castellers de l’Alt Maresme i Sud de la Selva van descarregar un 3 de 7 amb agulla i els manresans un 4 de 7.


El president, Quim Torra, amb els caps de colla
Va ser llavors quan van rebre la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, qui va felicitar als caps de les dues colles per la seva feina. L’intens aiguat que ja queia en aquells moments va obligar als castellers a traslladar l’activitat a l’interior de la Parròquia Santa Maria, on van finalitzar l’actuació amb una tercera ronda on els Maduixots van fer un pilar de 5 i 2 pilars de 4, mentre que els Tirallongues van fer un pilar de 5.
Data de realització: 07/31/2019 | Data de la darrera actualització: 07/31/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300