Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El periodista esportiu de TV3 Xavier Bonastre ha presentat a Blanes el seu llibre ‘100 Històries del Córrer’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/31/2019 12:23:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El periodista esportiu de TV3 Xavier Bonastre ha presentat a Blanes el seu llibre ‘100 Històries del Córrer’

Organitzat pel Grup Fondistes Blanes i l’Ajuntament, l’autor va ser presentat per una amiga i companya de feina, la periodista blanenca Fina Brunet, aquest passat dimarts a la Sala de Plens

No passa cada dia que puguis assistir cara a cara a la presentació d’un llibre sobre alguna afició que t’apassiona i a la qual hi dediques el teu temps lliure. Aquest ha estat el cas de totes les persones a qui els agrada córrer, que ahir al vespre van tenir l’oportunitat de participar en la presentació del llibre ‘100 Històries del córrer’, del periodista esportiu de TV3 Xavier Bonastre.


Per presentar el llibre també es va comptar amb una protagonista d’excepció, amiga i companya de feina de l’autor, la periodista blanenca Fina Brunet, qui es va encarregar d’introduir-lo. La va ajudar Toni Rodríguez, president del Grup Fondistes Blanes, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment de manera conjunta amb l’Ajuntament de Blanes.


La Sala de Plens on es va acollir la presentació estava principalment ocupada per membres del Grup Fondistes Blanes, així com de tots i totes aquelles a qui els agrada aquest esport o, senzillament, caminar i desconnectar. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor d’Esports, Pere Lopera, van encapçalar la presentació, així com diversos regidors i regidores del consistori.

Parafrasejant Josep Vicenç Foix: ‘És quan corro que hi veig clar’

Al llarg de prop d’una hora, Fina Brunet, Xavier Bonastre i Toni Rodríguez van desentrellar l’essència del llibre, descobrir què mou a una persona a fer quilòmetres. Em el cas de l’autor, l’origen de tot plegat podria ser el comú amb d’altres aficionats; la bàscula li va marcar uns inquietants quilos de més als quals va decidir posar fre a base de córrer.


Fina Brunet, Xavier Bonastre i Toni Rodríguez
Ara bé, un cop superat aquesta primera raó, a banda de perdre pes, n’hi ha d’altres compartides per tothom, com per exemple que genera endorfines, aquella droga positiva i natural que fa que et sentis tan bé. Per això, Xavier Bonastre va parafrasejar la sublim frase de Josep Vicenç Foix –és quan dormo que hi veig clar- i la va aplicar a la seva afició: ‘És quan corro que hi veig clar’, perquè córrer va explicar que l’ajuda a pensar, a tenir la ment més clara.

Córrer per salvar la vida

Si bé es tracta d’una frase feta, córrer per salvar la vida en aquest cas és aplicable a Xavier Bonastre en el sentit més literal. Va ser en aquesta part de la xerrada quan el públic va saber per pròpia boca de l’autor que la seva afició li havia salvat la vida en més d’una ocasió. I no pas perquè escapés d’un incendi o d’una desgràcia, sinó perquè va patir complicacions de salut que, gràcies al seu bon estat físic al practicar esport, el va ajudar a superar-ho i a recuperar-se més ràpidament que d’altres qui han patit aquestes mateixes dolències.

És a dir; si no hagués estat una persona activa, probablement encara en patiria les conseqüències, o fins i tot el desenllaç no hagués estat satisfactori. Sigui com sigui, Xavier Bonastre va recomanar tothom que practiqui esport, i més especialment atletisme, perquè es tracta d’una afició on l’ambient és mol sa i, tot i que no deixa d’haver-hi competició en les proves, el sentiment de germanor és molt elevat.


Xavier Bonastre, Àngel Canosa i Pere Lopera
El periodista també va lloar les benaurances de córrer, en el sentit que es tracta d’un dels esports que iguala més als seus practicants, perquè en cap altre esport pots permetre’t el luxe de competir al costat de grans figures. Xavier Bonastre porta 22 anys de la seva vida corrent, i des de llavors ha participat en 54 maratons d’un total de 764 curses. Una d’elles és la mítica Marató de Nova York, que espera tornar a córrer al 2021, quan celebri els seus 60 anys.

‘100 Històries del Córrer’: un llibre farcit d’anècdotes

En essència, el llibre és un recull d’anècdotes i vivències de l’autor que li han anat passant al llarg de la seva dilatada experiència en les curses populars. A banda d’històries molt curioses, el lector hi trobarà curiositats, consells o recomanacions que li podran ser d’utilitat, especialment si també és corredor popular.


El llibre ens desvetlla, entre d’altres coses, el debut maratonià de l’exentrenador del Futbol Club Barcelona, Luis Enrique Martínez, i la seva relació atlètica amb l’escriptora Empar Moliner, qui precisament ha escrit el pròleg del llibre. En Xavier Bonastre –conegut pels seus amics i col·legues com en Bonie- ahir va demostrar que és optimista i competitiu, i vol que la seva vida atlètica s’allargui més enllà dels 80 anys.
Data de realització: 07/31/2019 | Data de la darrera actualització: 07/31/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300