Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes projecta consolidar al 2020 el pàrquing gratuït de l’antic Camp de Futbol d’Els Pins


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/03/2019 12:34:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SENYALL’Ajuntament de Blanes projecta consolidar al 2020 el pàrquing gratuït de l’antic Camp de Futbol d’Els Pins

Després del bon resultat de la prova pilot d’aquest estiu, l’any vinent s’hi voldrien fer diverses millores, com ara reforçar il·luminació i pavimentació del nou espai d’estacionament

De cara al 2020 l’Ajuntament de Blanes estudiarà la possibilitat de fer els arranjaments necessaris per consolidar l’antic Camp de Futbol de Sorra -el nou espai d’estacionament afegit enguany a la zona gratuïta del Centre-Els Pins- amb diverses actuacions. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Jordi Urgell, responsable de l’Àrea de Mobilitat, ha avançat que de cara a l’any vinent l’equip de govern voldria millorar la il·luminació per contribuir a la major seguretat dels usuaris, així com la pavimentació, que facilitarà el seu ús.


Zona estacionament antic camp de futbol de terra d'Els Pins
durant el mes d'agost
Així ho ha avançat el tinent d’alcalde de Mobilitat després dels bons resultats de la prova pilot efectuada aquest estiu en aquest espai, situat a tocar de l’Estació d’Autobusos de La Plantera. Segons Jordi Urgell: “Durant el mes d’agost hem pogut comprovar que hi ha hagut una bona resposta pel que fa a la utilització d’aquest nou espai. Els dies laborables la ocupació voltava entre el 60% i el 70%, i els caps de setmana s’utilitzava al 100%”. També ha avançat que la possibilitat de poder dur a terme el projecte dependrà dels pressupostos per al 2020.

Solucions a la demanda d’espais gratuïts d’estacionament

Els excel·lents resultats de la prova pilot, doncs, han fet considerar al consistori blanenc sobre la idoneïtat de consolidar el nou espai gratuït d’aparcament, un dels aspectes més demandats per la ciutadania, per donar resposta a aquesta necessitat. Durant l’estiu, amb l’augment que experimenta la població amb l’arribada de visitants, trobar estacionament pot arribar a ser una odissea, com en totes les poblacions turístiques. Aquesta recerca d’un lloc en aparcar es tradueix també en dificultats per a la població autòctona.


A banda de les millores en il·luminació i pavimentació, de cara a l’any vinent un altre dels aspectes que es voldria modificar és la delimitació de l’espai amb accions permanents per permetin una òptima utilització. Durant l’agost la senyalització provisional ha generat alguna problemàtica, com ara el desplaçament de les tanques per poder aparcar al costat, a l’antic Camp de Futbol de Gespa on està prohibit l’estacionament. Quan es va detectar aquesta picaresca, es van tornar a posar les tanques en la seva situació original, i s’ha estat amatent a què no es tornés a repetir.

Prova pilot al Camp de Futbol de Sorra d’Els Pins durant l’estiu

A mitjans d’aquest passat mes de juliol, la Policia Local de Blanes va habilitat un nou espai d’estacionament on antigament hi havia hagut el Camp de Futbol de Sorra d’Els Pins. La zona, amb capacitat per a unes 300 places, es va senyalitzar perquè hi poguessin estacionar els vehicles com a solució a la reubicació de la Fira d’Atraccions de la Festa Major de Santa Anna.


Les parades, que enguany s’han arrenglerat de forma allargada enlloc de concentrar-se en un sol espai circular, ocupaven part de l’espai d’aparcament gratuït de l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports. Per això, des de l’Ajuntament de Blanes es va pensar que calia compensar aquesta pèrdua de nombre de places mentre durés el període festiu. No tan sols pels visitants del municipi, sinó també pels mateixos ciutadans i ciutadanes de la localitat.

A banda de senyalitzar les places d’estacionament, la Policia Local de Blanes també va condicionar una entrada perquè la utilització de la zona fos més còmoda i accessible per a tothom. Un cop finalitzada la Festa Major i les parades van abandonar l’espai, inicialment estava previst que quedés inhabilitada i tot retornés a l’estat anterior, ja que es recuperaven les places ocupades.


Els bons resultats obtinguts al juliol, però, van fer replantejar la decisió a l’Ajuntament de Blanes, decidint-se que es faria una prova pilot per valorar la idoneïtat que la zona pogués ser d’aplicació permanent en determinades èpoques de l’any. Així va ser com es va allargar la prova pilot durant el mes d’agost, havent finalitzat ara tot just tombar el mes de setembre, en què tot a retornat a l’anterior situació.

Un total de 1.500 places gratuïtes al Centre-Pins per a blanencs i visitants

L’habilitació de l’antic camp de futbol de futbol perquè fos un pàrquing gratuït els mesos de juliol i agost ha permès que el nombre total de places de franc a l’aparcament d’El Centre-Pins hagi passat a ser de 1.500. Al llarg dels darrers anys, la zona de l’esplanada del costat de l’antic pavelló ha estat un dels centres d’interès de la ciutadania, ja que des del 2013 s’hi havia de pagar per estacionar en les 1.200 places que hi havia.


El període de pagament coincidia amb el de màxima afluència estiuenca: del 15 de juny al 15 de setembre. L’explotació d’aquestes zones blaves anava a càrrec de l’empresa SABA, que va guanyar el concurs d’explotació per cinc anys. Passat aquest període, el 16 de setembre del 2017, les 1.200 places van quedar alliberades, és a dir: van passar a ser gratuïtes. Per fer més explícit aquest canvi, el juny del 2018 es van repintar tots els espais perquè passessin del blau de pagament al blanc que indica la seva gratuïtat.Data de realització: 09/03/2019 | Data de la darrera actualització: 09/03/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300