Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ajuntament i Generalitat implementaran noves mesures per solucionar la conflictivitat a la Zona d’Oci Nocturn


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/05/2019 07:36:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut Ajuntament + GeneralitatAjuntament i Generalitat implementaran noves mesures per solucionar la conflictivitat a la Zona d’Oci Nocturn

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha reunit amb el director del Departament d’Interior, el cap del Servei de Jocs i Espectacles de la Generalitat, i amb comandaments policials

L’Ajuntament de Blanes continua treballant per trobar una solució que resolgui la conflictivitat localitzada a la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha mantingut aquesta setmana una reunió de treball al Despatx d’Alcaldia per treballar monogràficament la qüestió. La trobada, celebrada aquest passat dimecres, s’espera que pugui donar fruits de manera efectiva.


Josep Milan, David Mundó, Albert Ballesta i Àngel Canosa
En la sessió de treball van participar per un costat el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta; i el cap dels SSTT de Jocs i Espectacles a Girona, David Mundó. Per l’altre, també van assistir diversos comandaments policials: el comissari Josep Milan, cap de la Regió Policial de Girona dels Mossos d’Esquadra; i els inspectors en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, i de l’ABP dels MMEE de la Selva Marítima amb seu a Blanes, David Castro.

Ajuntament i Generalitat implementaran diverses mesures

Al llarg d’una hora i mitja de reunió es va estar tractant monogràficament la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn de Blanes, proposant-se diverses accions a implementar. Són mesures tant policials com de caràcter legislatiu i de normatives municipals que, en alguns casos, es posaran en marxa des de la Generalitat de Catalunya, i en d’altres serà el govern municipal qui les activarà.


A la part superior de la imatge, Joan Garcia i David Castro,
inspectors en cap de la Policia Local i ABP Selva Marítima MMEE
D’entre aquestes actuacions, n’hi ha algunes en què des d’ahir mateix ja s’hi està posant fil a l’agulla per a la seva aplicació. També n’hi ha d’altres que s’acabaran de decidir properament, durant aquest mateix mes de setembre. L’alcalde de Blanes ha fet un balanç positiu del resultat de la trobada, pel nou impuls que es podrà donar en l’objectiu de solucionar la problemàtica.

En aquest sentit, Àngel Canosa ha remarcat: “Entenc que, després d’aquesta trobada, hi ha motius per a l’optimisme, per pensar que podrem començar a veure bons resultats amb aquest nou enfoc”. El batlle també ha explicat: “Continuem treballant per donar resposta al malestar de la ciutadania que s’ha revifat els darrers dies, especialment pel canvi d’actitud d’alguns empresaris del sector de l’oci nocturn que han demostrat una manca de compromís per solucionar un problema que, en definitiva, té les seves arrels en determinats tipus de clients que van als seus locals”.


D’altra banda, aquests dies hi ha la intenció de completar la trobada monogràfica sobre la Zona d’Oci Nocturn amb d’altres reunions de treball tècniques i amb altres sectors i col·lectius implicats en aquest àmbit. Una d’elles va tenir lloc ahir al vespre amb representants de diversos establiments de la Zona d’Oci Nocturn. La reunió d’aquest passat dimecres es completarà molt properament amb una nova trobada amb els dos empresaris que gestionen les discoteques Arena, Essència i Sala Vega.

Quan es comenci a aplicar la planificació tractada en la reunió d’ahir al matí, es donarà un temps per comprovar la seva efectivitat i idoneïtat i, si és necessari, replantejar alguns dels aspectes i valorar-ho, posar en comú els resultats. Per això, ja hi ha el compromís de tornar a organitzar una nova trobada amb les mateixes característiques d’aquí a poc més de dos mesos.

Solucions que es van començar a implementar al 2011

La problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins, que aquests darrers anys també afecta els veïns de La Plantera, lamentablement, no és pas nova d’ara. Així es va recordar ahir durant la reunió amb representants del govern català i els comandaments policials.


De fet, el mateix director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, recordava ahir les primeres reunions que va mantenir durant el mandat del 2011 al 2015 amb el llavors alcalde de Blanes, Josep Marigó, i que van incloure la celebració d’una Junta Local de Seguretat encapçalada pel conseller d’Interior de la Generalitat en aquella legislatura, Felip Puig.Data de realització: 09/05/2019 | Data de la darrera actualització: 09/05/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300