Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 5.000 alumnes al Curs Escolar 2019-2020 que ha començat avui a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/12/2019 12:19:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

projecte pla educatiu de l´entornMés de 5.000 alumnes al Curs Escolar 2019-2020 que ha començat avui a Blanes

Una de les novetats més destacades és que, per primera vegada en la seva història, l’Escola Pinya de Rosa encetarà el nou curs sense haver d’allotjar cap alumne en mòduls prefabricats

Com ja ve sent habitual aquests darrers anys, l’endemà de la Diada Nacional de Catalunya significa el retorn a la normalitat en el món educatiu. Avui ha començat el nou curs escolar 2019-2020 a Catalunya, i a Blanes s’hi incorporen enguany més de 5.000 alumnes que assistiran als centres públics i concertats d’arreu del municipi, sumant l’educació infantil, primària i secundària.


Primer dia de classes a l'Escola Pinya de Rosa
Curs 2019-2020
Avui han iniciat les classes els nois i noies del segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. D’altra banda, el 18 de setembre començaran les classes als cicles formatius de grau superior de formació professional inicial i d’arts plàstiques i disseny. Al llarg d’aquests dies també reprendran l’activitat l’Escola d’Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes, mentre que les Escoles Bressol ja van començar a principis d’aquest mes.


Les xifres definitives d’assignació als centres escolars sumen un total de 5.100 alumnes, dels quals 3.325 escolars corresponen a educació infantil i primària, mentre que els 1.775 noi i noies restants estudiaran educació secundària. A Blanes hi ha nou centres on s’imparteix educació infantil i primària, mentre que per a l’educació secundària n’hi ha cinc, i en dos d’ells també es fan estudis de primària.

L’Escola Pinya de Rosa enceta nou curs sense cap mòdul prefabricat

La normalitat ha estat la tònica general pel que fa a la represa del curs escolar d’aquesta nova anualitat a Blanes. En relació als darrers anys, la principal novetat ha estat que l’Escola Pinya de Rosa ha encetat un nou curs sense que cap dels seus alumnes hagi de fer els estudis en mòduls prefabricats. És per tant la primera vegada en la història d’aquest centre en què tot s’ha concentrat en l’edifici construït, sense els barracons complementaris que han hagut de ser utilitzats fins al curs escolar 2018-2019.


Situat a cavall entre els barris de Can Borell, Mas Torrents, Els Pavos i Quatre Vents, l’Escola Pinya de Rosa és el centre educatiu públic de Blanes on hi ha més alumnes matriculats en educació primària, amb un total de 502. En segon lloc se situa l’Escola de Quatre Vents, amb 478 alumnes, seguit per l’Escola Sa Forcanera amb 396 alumnes; l’Escola Mossèn Joan Batlle amb 335 nois i noies; l’Escola Napoleó Soliva compta amb 291 alumnes; l’Escola Joaquim Ruyra amb 277 escolars i l’Escola Carles Faust amb 142 alumnes.

Pel que fa als centres concertats, l’alumnat d’educació infantil i primària al Col·legi Santa Maria és d’un total de 465, mentre que al Col·legi Cor de Maria n’hi una un total de 439 en educació primària. Respecte el cens d’alumnat en educació secundària dels tres centres públics qui en compta amb més és l’Institut Serrallarga amb 502 estudiants; en segon lloc se situa l’Institut Sa Palomera amb 472 joves; i en tercera posició l’Institut S’Agulla amb 421 alumnes.


Primer dia de classes a l'Escola Quatre Vents
Curs 2019-2020
Per la seva banda, al Col·legi Santa Maria hi ha 220 alumnes en educació secundària, i al Col·legi Cor de Maria 160 estudiants. Respecte el calendari escolar pel curs 2019-2020, la següent cita està marcada de cara al 21 de desembre, quan començaran les vacances de Nadal fins al 7 de gener; i del 4 al 13 d’abril es faran les vacances de Setmana Santa.

El 19 de juny acabaran les classes i començaran les vacances d’estiu, llevat de les dels ensenyament de règim especial i les de la formació professional. Al llarg del curs, hi ha quatre dies festius de lliure disposició: el 4 de novembre, el 24 de febrer, el 13 de març i el 30 d’abril. Les jornades intensives concentrades al matí es faran el divendres 20 de desembre, així com a partir del 8 de juny del 2020 i fins que finalitzi el curs.Data de realització: 09/12/2019 | Data de la darrera actualització: 09/12/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300