Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes estrenarà divendres el 10è cicle ‘Docus a la Fresca’ després que la 1a sessió es va haver d’ajornar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/19/2019 01:03:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes estrenarà divendres el 10è cicle ‘Docus a la Fresca’ després que la 1a sessió es va haver d’ajornar

Aquest divendres 20 de setembre a les 10 de la nit es projecta ‘Me llamo Violeta’, la història d’una jove transgènere i els seus pares, els actors de cinema adult Nacho Vidal i Francescka Jaimes

Aquest divendres 20 de setembre s’estrenarà el 10è aniversari de ‘Docus a la Fresca’, una experiència pionera arreu del territori, que durant una dècada ha portat a Blanes cinema crític i compromès. El cicle commemoratiu dels primers 10 anys de vida havia de començar divendres passat, 13 de setembre, però la pluja que va fer sorprenent acte de presència a darrera hora –les previsions no ho indicaven- i va obligar a suspendre la sessió inaugural.


Nacho Vidal, pare de la protagonista del documental, Violeta
D’aquesta manera, la primera sessió que encetarà el cicle 2019 dels 10 anys de ‘Docus a la Fresca’ projectarà demà divendres a les 10 de la nit el documental ‘Me Llamo Violeta’. És una producció d’aquest mateix any, i que ja ha estat guardonat al Festival de Cinema de Màlaga. S’inspira en la història d’una jove transgènere i els seus pares, les estrelles de cinema adult Nacho Vidal i Francesca Jaimes.

‘Me Llamo Violeta’, amb el suport d’Amnistia i l’equip de realització

Als sis anys, l’Ignacio va dir als seus pares: ‘Sóc una nena, em dic Violeta’. A través de la història d’ella, dels seus pares i d’altres famílies i joves transgènere, es pot conèixer la complexitat del procés que afronten i els desafiaments que es trobem pel camí. En aquest cas cal dir que els pares de la Violeta són les estrelles de cinema adult Nacho Vidal i Francescka Jaimes, que l’han recolzat des del primer moment.


Violeta amb la seva mare, Francescka Jaimes
El documental explica que, després del xoc inicial, els seus pares la van acompanyar en el llarg i difícil camí que la portarà algun dia a ser una dona. Violeta, com molts altres nens i nenes transgènere a l’estat espanyol, ha avançat poc a poc per a una visió més oberta i tolerant. El procés està lluny de ser fàcil, i per això el treball ensenya que, com diu Nacho Vidal, la diversitat alimenta el món.

En la línia de les anteriors edicions de ‘Docus a la Fresca’, la projecció s’ha organitzat amb el suport d’Amnistia Internacional. En aquest sentit, es comptarà amb la participació no tan sols de la seva portaveu a Blanes, Ariadna Claret, sinó també dels dos membres més destacats de l’equip de realització del film. Són David Fernández i Joan Úbeda, director i productor respectivament.


David Fernández està especialment interessat en temes socials i històric-polítics, que tracta amb rigor i emoció gràcies a la seva capacitat d’empatitzar amb els personatges. Ha dirigit o co-dirigit els documentals Priorat –nominada als Premis Gaudí l’any 2016-, Ajoblanco, crònica en rojo y negro –seleccionada al Festival de Berlin l’any 2015-, i El Papus, anatomia de un atentado.

‘Docus a la Fresca’ allarga i dobla l’oferta aquest 2019

Amb motiu del 10è aniversari, el cicle ‘Docus a la Fresca’ d’aquest 2019 ha variat la seva habitual periodicitat –els darrers nou anys s’ha fet coincidint amb els divendres del mes d’agost-, i a més a més ha allargat i doblat la seva oferta. Per això, després de la sessió de demà divendres, n’hi haurà sis més, fins al 25 d’octubre.


Imatge d'arxiu projecció 'Docus a la Fresca'
Les sessions comencen a les 10 de la nit, s’allotgen a la Plaça Verge Maria, i després de les projeccions s’obre un debat obert a la participació de tothom qui tingui ganes d’intercanviar idees i experiències. Val a dir que, en previsió que el mal temps no torni a obligar a la suspensió d’una sessió, les projeccions i posteriors debats s’allotjarien a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes amb el mateix horari.
Data de realització: 09/19/2019 | Data de la darrera actualització: 09/20/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300