Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Oberta la inscripció als Cursos de Català per a Adults de l’Oficina de Blanes fins al 27 de setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2019 04:12:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

OficinaCatalaOberta la inscripció als Cursos de Català per a Adults de l’Oficina de Blanes fins al 27 de setembre

S’hi poden fer cursos trimestral i diverses modalitats formatives: presencial, en línia i combinada. També hi ha descomptes, en funció de la situació laboral i familiar

Al municipi de Blanes, tradicional terra d’acollida, un dels serveis que any rere any compta amb una gran participació és el què ofereix l’Ajuntament de Blanes a través de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística. Ara, amb la represa del curs escolar, l’oficina ha obert una nova tonada del període de matriculacions als cursos de català per a adults, que s’allargarà fins divendres vinent, 27 de setembre.


Imatges d'Arxiu: matriculacions a l'Oficina de Català de Blanes
Les inscripcions es fan a la Casa de la Cultura els dies laborables, cada matí, de 9’30 a 14 h, i les tardes de dilluns, dimecres i divendres de 17 a 19 h. Amb una gran experiència al seu darrera, l’oficina està preparada per poder donar resposta a les diferents circumstàncies que envolten el seu potencial alumnat, ja sigui per circumstàncies laborals, personals i socials.

Flexibilitat formativa per facilitar l’accés als cursos

El format de cursos és trimestral: octubre-desembre, gener-març i abril-juny. A més a més, es fan cursos intensius a l’estiu per aprofitar la certa aturada i laxitud que hi ha durant aquest període. Per tant, es preveuen quatre períodes d’inscripció al llarg de l’any acadèmic: setembre, desembre, març i juny.


Amb aquest sistema tan flexible d’inscripció hi ha molts avantatges. D’Una banda, permet que els alumnes es puguin incorporar a un curs gairebé en qualsevol moment de l’any i, de l’altra, el format trimestral fa que l’alumnat puguin acabar tot un itinerari formatiu en un curs acadèmic, cadascun dels quals consta de tres mòduls.

Hi ha un ample ventall de cursos que cobreixen tot l’espectre de nivells: A2, B1, B2, C1 i C2. L’oferta actual és de 10 cursos, des del nivell més bàsic fins el superior, repartits en diferents franges horàries per facilitar al màxim a les persones adultes la conciliació de la vida familiar, laboral i formativa. En aquesta línia, s’ofereixen descomptes en els preus, així com la possibilitat de fer formació en línia, presencial o combinada.


Amb tants anys d’experiència, l’Oficina de Català de Blanes ha pogut copsar que les motivacions dels alumnes per aprendre català són diverses i variades. A banda de poder assolir la integració a la societat, el certificat de nivell A1 és vàlid per emetre l’informe d’arrelament social, i el de nivell A2 (del Bàsic 1 al Bàsic 3) vehicula l’informe d’integració per a la renovació de la residència temporal. A més a més, el certificat de nivell B2 és el requisit per treballar a l’Administració en tasques de bomber, policia, conserge, etc.; i el nivell superior C2 es té en compte com a mèrit en moltes administracions.

Inici dels cursos el 30 de setembre i l’1 d’octubre

Fins al proper divendres, 27 de setembre, hi ha temps per inscriure’s a la primera tongada d’aprenentatge en aquest nou curs 2019-2020. Per matricular-s’hi, cal anar a la seu de l’Oficina de Català de Blanes, situada a la Casa de la Cultura, al Carrer Jaume Arcelós 7. L’horari per fer-ho és: de dilluns a divendres al matí (des de 2/4 de 10 fins les 2 del migdia); i a les tardes només tres dies: els dilluns, dimecres i divendres de 5 a 7.


Informació: https://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/02014_blanes/index_blanes.html Contacte: blanes@cpnl.cat / catala@blanes.cat i al telèfon 972 358 555.Data de realització: 09/23/2019 | Data de la darrera actualització: 09/23/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300