Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continuarà sent violeta durant una setmana per plantar cara a la violència masclista


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/24/2019 03:11:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes continuarà sent violeta durant una setmana per plantar cara a la violència masclista

L’acte central de la campanya va tenir lloc divendres passat, i va culminar amb una manifestació que va recórrer el centre de la vila, amb més de 600 persones

Durant aquesta setmana, i fins diumenge vinent, Blanes continuarà sent violeta, el color de la lluita feminista, donant suport a la campanya ‘La Nit serà Violeta 2.0.S’ promoguda per la Plataforma de Dones d’Alacant. S’ha plantejat sota el lema ‘20S, Emergència Feminista’, i el seu objectiu ha estat declarar l’estat d’emergència feminista, fer un crit d’alerta respecte els assassinats, abusos sexuals, violacions i violacions en grup que pateixen les dones.


L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament d’Acció Social i el Servei de Polítiques d’Igualtat, ha donat suport a la campanya promovent i organitzant diverses accions reivindicatives. Una d’elles va ser la manifestació que va tenir lloc divendres passat, i que va recórrer diversos carrers del centre de la vila, comptant amb una notable assistència de participants, més de 600 persones que es van afegir al clam de lluitar contra la violència masclista.

Coincidint amb la manifestació d’aquest passat divendres, el consistori blanenc va penjar una pancarta reivindicativa al balcó principal del consistori blanenc, i també va posar en marxa una il·luminació violeta, en la línia de la reivindicació de la campanya. Inicialment tots dos elements havien de treure’s el passat cap de setmana però, arran de l’èxit dels actes de divendres passat, s’ha decidit mantenir-ho fins el proper diumenge.


La manifestació d’aquest passat divendres va estar precedida per un ‘Punt Lila’ i un Taller de Fanalets, així com per una concentració que va incloure la lectura d’un manifest institucional. Pel que fa a la pancarta reivindicativa, du escrit el lema ‘La Nit Serà Violeta 2.0.S: No Tenim Por!’, el mateix text de l’altra pancarta que va encapçalar la manifestació que va tancar l’acte de divendres.
Data de realització: 09/24/2019 | Data de la darrera actualització: 09/24/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300