Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El cineasta blanenc Raül Busquets debuta amb el seu primer llargmetratge ‘A Casa’ al Festival de Girona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/26/2019 11:30:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El cineasta blanenc Raül Busquets debuta amb el seu primer llargmetratge ‘A Casa’ al Festival de Girona

Es tracta d’un inquietant drama metafísic rodat en diversos escenaris de comarques gironines que també té previst presentar en d’altres festivals nacionals i internacionals

El món cultural artístic i especialment del setè art de Blanes es pot dir que està d’enhorabona. Després que aquesta setmana s’ha conegut el guardó obtingut al Festival d’Arizona per la pel·lícula ‘Bronko’, d’Isaac Ulam, un altre cineasta blanenc –que precisament també està vinculat al projecte d’Ulam- provarà fortuna demà divendres, en aquest cas en un esdeveniment molt més proper però –alhora- carregat de significat.


Fotograma del film 'A Casa', de Raül Busquets
Es tracta de Raül Busquets, que demà divendres projectarà el seu primer llargmetratge, ‘A Casa’, en la 31a edició del Festival de Girona. Fins ara, en els 16 anys llargs de carrera que porta en el món del cinema, ha realitzat una trentena de films, però sempre han estat curtmetratges o treballs de durada inferior a la hora, amb memorables aportacions especialment aplaudides a Blanes, com per exemple el documental ‘El darrer mestre d’aixa’ (2011).

‘A Casa’, un thriller psicològic amb tints sobrenaturals

El treball amb què fa la posada de llarg al cinema, ‘A Casa’, ha estat rodat en escenaris naturals de diverses localitats de comarques gironines, i en el seu equip de realització ha comptat amb l’aportació de diversos artistes del món de la imatge blanenc i del litoral selvatà. Tracta sobre uns joves que malviuen al carrer que es veuran involucrats en una sèrie de circumstàncies de reminiscències sobrenaturals.


El nus argumental tracta sobre la Mabel, assassinada per la seva parella, que roman atrapada entre realitats i irrealitats, ja que no ha acceptat la seva pròpia mort. Per això, la seva presència envolta el lloc on va morir, amb la fosca esperança de poder tornar en algun moment a casa seva. Paral·lelament hi ha els personatges d’en Nanu, en Pequ i en Paco, relacionats amb la parella de la dona assassinada, el proxeneta Grajo.

En Nanu descobrirà que en Paco és còmplice del crim de la Mabel, alhora que és conduit als llocs on va passar l’assassinat. Allà, entre el deliri de l’amor i la intuïció sobrenatural de tota la història, acabarà per ser l’element executor d’una venjança criminal on quedarà atrapat. Els actors protagonistes són Christina Bauer i Nanu Ferrari, i com actors secundaris hi trobem Paco Moreno, Txema Lorente, José García i Debbie Garcia.

Més d’una trentena de films els darrers anys

L’òpera prima de Raül Busquets també ha deixat un record memorable en l’univers cinematogràfic blanenc: ‘Fuga i Saga’, rodada al 2003 en Súper16. Una primera incursió que aniria seguida per ‘La Gran decisión’, ‘El hermano cómplice’ i l’especialment reconeguda ‘Currito de la Costa’. També ha treballat en projectes per a televisió i publicitat, així com de director de fotografia en diversos films de llarga durada. Un dels més recents és precisament ‘Bronko’, el llargmetratge d’Isaac Ulam.


El cineasta blanenc Raül Busquets
Després de la projecció al Festival de Cinema de Girona que tindrà lloc demà divendres, Raül Busquets seguirà el circuit de festivals nacionals i internacionals els propers mesos per donar a conèixer ‘A casa’. La 31a edició del certamen gironí, que s’allargarà fins el proper cap de setmana, projectarà un total de 241 pel·lícules de ‘50 països, algunes d’elles premières mundials, entre les quals els organitzadors del festival han destacat precisament el film del cineasta blanenc, així com ‘Lobos Solitarios’, de Sergi Arnau.Data de realització: 09/26/2019 | Data de la darrera actualització: 09/26/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300