Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La XVI Missa de l’Alba de Blanes es dedica enguany als 700 anys de la Parròquia Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/29/2019 08:54:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa XVI Missa de l’Alba de Blanes es dedica enguany als 700 anys de la Parròquia Santa Maria

El lema ha estat ‘Passem la torxa de la fe’, i per commemorar l’efemèride s’ha omplert un trencaclosques amb la suma dels diferents serveis que s’hi ofereixen: ‘Tots som parròquia’

Com ja és costum des de fa una dècada i mitja, Blanes ha viscut aquest diumenge la XVI Missa de l’Alba, que cada any s’organitza coincidint amb el darrer diumenge del mes de setembre o principis d’octubre per donar pas al nou curs. Aquest 2019, com no podia ser d’una altra manera, la celebració litúrgica s’ha dedicat als 700 anys que es compleixen de la posada en marxa de la Parròquia Santa Maria.


XVI Missa de l'Alba
Per això, en un dels moments culminants de la litúrgia, s’ha omplert un gran trenca-closques on cada peça simbolitzava algun dels set serveis que s’hi ofereixen, per evidenciar la suma d’esforços que configuren la tasca d’aquesta comunitat. Un cop afegits tots, han dibuixat la façana del temple, culminant el dibuix uns globus celebratius amb la xifra dels set segles, els 700 anys de la parròquia.


Són set peces que sumades, simbolitzen i donen contingut a la frase que encapçalava el dibuix: ‘Tots som parròquia’. Els serveis són: grups de litúrgia, d’estudi de la bíblia, de pregària, corals parroquials i serveis de manteniment de l’església; servei de catequesi, esplai, col·legi Manyanet i Vida Creixent; Càritas, pastoral de la salut i Fe i Llum; Agermanaments amb el Tercer Món; Consells Parroquials; Associació de les Ermites, Centre Catòlic i Confraries de Setmana Santa; i Juntes d’Economia.

Lema de la 16a Missa de l’Alba: ‘Passem la Torxa de la fe’

En cada edició de la Missa de l’Alba es tria un lema, un leitmotiv al voltant del qual gira tot el fil conductor. Amb motiu dels 700 anys de la parròquia s’ha escollit ‘Passem la torxa de la fe’, per simbolitzar la tasca continuada d’aquesta comunitat durant set segles de vida. El rector de la parròquia Santa Maria, Enric Roura, ha remarcat que tothom és important, explicant als feligresos i feligreses que no es pot rebutjar ningú pel senzill fet que no caigui bé o es consideri que no és necessari.


Una altra commemoració afegida ha estat que precisament fa 10 anys es va incorporar com a nou rector d’aquesta parròquia Enric Roura, qui va ser presentat oficialment a la Missa de l’Alba. Aquesta celebració litúrgica té com a principal característica no tan sols el seu horari sinó, sobretot, l’entorn que l’acull: la platja de Sa Palomera.


L’altar és una de les barques que hi ha en aquest indret, davant la qual concelebren la missa Enric roura, Josep Perich i un mossèn del Col·legi Santa Maria. Els han acompanyat els cants d’una orquestrina que s’ha mantingut fidel a la tradició de participar-hi aquests darrers anys. L’escenari mariner queda emmarcat per la llum d’unes torxes varades a terra, permetent gaudir d’un esdeveniment únic des de molts punts de vista.Data de realització: 09/29/2019 | Data de la darrera actualització: 09/29/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300