Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Comissió dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria de Blanes organitza un cicle de conferències històriques


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/01/2019 12:12:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Comissió dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria de Blanes organitza un cicle de conferències històriques

Cinc acreditats historiadors protagonitzaran sengles xerrades per conèixer les arrels socials i culturals blanenques, del 3 d’octubre al 12 de desembre, obertes al públic al Centre Catòlic

Coincidint amb l’entrada al nou mes d’octubre la Comissió dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria continua organitzant nous actes commemoratius per aquesta destacada efemèride. En la línia d’anteriors esdeveniments que ja s’han fet els darrers mesos, el principal objectiu és conèixer més detalls sobre tot el què envolta aquests set llargs segles de vida.


Visita Guiada al Castell-Palau dels Vescomtes de Cabrera
A l’estiu es va fer una exitosa Visita Guiada per conèixer l’antic castell-palau dels vescomtes de Cabrera, i ara del què es tracta és d’aprofundir en nous coneixements més teòrics. Es tracta d’un cicle de conferències -les quatre primeres setmanals i la darrera al desembre- a càrrec d’acreditats historiadors sobre les arrels socials i culturals blanenques.

Cinc conferències per conèixer millor la visió històrica de la parròquia

En total, seran cinc conferències que s’allotjaran al Centre Catòlic de Blanes, totes a partir de les 7 de la tarda. La primera tindrà lloc aquest proper dijous 3 d’octubre, i anirà a càrrec de l’historiador i tècnic de l’Arxiu Municipal de Blanes, Aitor Roger, qui parlarà sobre la vessant assistencial de la parròquia: atenció a la pobresa i a la caritat.


Set dies més tard, el 10 d’octubre, Alexandre Martínez –doctor en història medieval- protagonitzarà la conferència titulada: ‘Parròquia i Municipi a Blanes a les darreries de l’edat mitjana. La següent xerrada es farà el dia 17, i es presenta sota el títol ‘1319-1371: La creació d’una nova parròquia al Bisbat de Girona durant el segle XVI’, a càrrec d’Elvis Mallorquí, doctor en història.


Per últim, les dues darreres xerrades tindran lloc el 24 d’octubre i el 12 de desembre. La primera la pronunciarà Ma Àngela Sagrera, llicenciada en història, que parlarà sobre ‘Poble, Religió i Festa’; i la segona del mes de desembre la protagonitzarà Joaquim Alenyà, estudiós de la vida i obra de Juan Gaspar Roig i Jalpí, que presenta més que una ponència una pregunta ‘Tingué en Roig i Jalpí un judici just?’.


Data de realització: 10/01/2019 | Data de la darrera actualització: 10/04/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300