Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la 17a Trobada d’Aragonesos per celebrar la seva patrona, la Verge del Pilar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/13/2019 11:39:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull la 17a Trobada d’Aragonesos per celebrar la seva patrona, la Verge del Pilar

La celebració, organitzada per l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, va incloure una Missa Baturra celebrada excepcionalment a Els Pins i un Dinar de Germanor

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca va celebrar aquest passat dissabte, coincidint amb la festivitat de la Verge del Pilar del 12 d’octubre, el dia de la seva patrona. Ho va fer amb l’habitual intensitat i sentiment que els demana el cor i les seves arrels, si bé una característica d’aquesta celebració blanenca és que molts dels que hi assisteixen ho fan per amistat i lligams familiars, no pas per haver nascut en terres aragoneses.


Dinar de Germanor 17a Trobada d'Aragonesos
La d’aquest 2019 ha significat la 17a Trobada d’Aragonesos consecutiva que s’ha viscut en terres blanenques, per mantenir viva en la distància l’estimació que senten envers aquestes terres tan properes i llunyanes alhora. Membres de l’entitat, amics i simpatitzants de l’agrupació es van aplegar per aquesta important data, la central que s’inclou de manera destacada en totes les agendes dels aragonesos i aragoneses que segueixen les tradicions.

Missa Baturra a la Parròquia Sagrada Família d’Els Pins

La principal novetat respecte anteriors edicions és que la tradicional Missa Baturra que enceta la jornada es va haver de traslladar de manera excepcional a la Parròquia Sagrada Família d’Els Pins. Aquests darrers anys l’ofici s’ha estat acollint a la Parròquia Santa Maria, al centre de la vila, però la coincidència de la 55a Trobada d’Infermeres i Brancadiers del Santuari de Lourdes va moure l’entitat a canviar la ubicació habitual per no avançar l’horari de la missa: les 12 del migdia.

Abans que comencés la Missa Baturra es va fer la tradicional ofrena floral a la reproducció de la imatge de la Verge del Pilar que ahir encapçalava la Parròquia Sagrada Família. Diverses persones van participar en l’ofrena, que va consistir en anar dipositant rams de flors als peus de la patrona d’Aragó. Després es va oficiar la missa, amb un especial accent en l’acompanyament musical.


Missa Baturra a la Parròquia Sagrada Família d'Els Pins
Fotografia: Juan Laguna (AFIC)
Es tracta de la rondalla, una secció de cordes formada per bandúrria, guitarra i llaüt encapçalats per Rogelio i Javier. La lloança a la Verge del Pilar a través dels emotius cants de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca pren encara més força quan entonen els seus cants, un cor dirigit per Rogelio Ortega. La darrera peça, com no podia ser d’una altra manera, va ser la més impactant: l’Himne de la Verge del Pilar, una salve a la qual s’hi va afegir el públic assistent.

Dinar de Germanor amb diversos reconeixements

La segona part de l’acte va continuar amb un Dinar de Germanor que va comptar amb una setantena de convidats. L’acte encapçalat per la presidenta de l’agrupació, Clara Bolea, va comptar amb la presència de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va agrair la tasca que des de fa gairebé dues dècades està duent a terme aquesta entitat a la població blanenca.


Al terme de l’àpat, abans que es fes la cerimonial partició del pastís commemoratiu, la presidenta va expressar diversos agraïments a diversos membres de l’entitat que han de deixar el seu càrrec i que hauran de ser rellevats. D’altra banda, una de les incorporacions amb què s’ha comptat recentment és la de l’exalcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui ahir va participar activament dels actes.
Data de realització: 10/13/2019 | Data de la darrera actualització: 10/13/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300