Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per a les Eleccions Generals del 10 de novembre, les segones d’aquest 2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/15/2019 08:45:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes es prepara per a les Eleccions Generals del 10 de novembre, les segones d’aquest 2019

Aquest matí s’ha celebrat un ple extraordinari per triar les 360 persones que s’han de designar per cobrir els tres principals càrrecs de les 40 meses electorals que hi ha al municipi

La convocatòria de les Eleccions Generals del proper 10 de novembre han provocat que, per segona vegada en un mateix any, s’hagi hagut d’engegar tota la maquinària que això comportar. Per això, el matí d’avui dimarts, 15 d’octubre, l’Ajuntament de Blanes ha iniciat el procés convocant un ple extraordinari que ha tingut lloc a ¼ de 9 del matí.


Ple sorteig Meses Electorals 10-N
L’únic punt a l’ordre del dia, com és habitual en aquests casos, ha estat fer el sorteig per designar les persones que han de formar part d eles meses de cara a la jornada del 10-N. El ple extraordinari d’avui, presidit per l’alcalde de Blanes Àngel Canosa, ha estat molt breu com és costum en aquest tipus de sessions. La operació per designar els membres de les meses es fa mitjançant un programa informàtic que contribueix a agilitar el procediment perquè sigui ràpid i efectiu.

360 persones per cobrir les 40 meses electorals repartides en 19 seus

En relació als primers comicis generals del passat 28 d’abril, i a les eleccions municipals que van tenir lloc el 26 de maig, no hi ha hagut cap canvi pel que fa a la logística que comporta la seva organització i les seus electorals. Per poder cobrir les 40 meses que hi haurà repartides en 19 Col·legis Electorals que hi ha arreu del municipi, cal escollir un total de 360 persones, que cal distribuir a raó de 9 persones per a cadascuna de les 40 meses electorals.

Tres són pels càrrecs titulars de president, primer i segon vocals, i les altres sis són per tenir disponibles dues possibles suplències davant la possibilitat que faci falta cobrir cadascun dels tres càrrecs. És adir; hi ha un titular i dos suplents per cadascun dels tres càrrecs. Al llarg dels propers dies, els ciutadans i ciutadanes d’aquest municipi que hagin estat escollides al sorteig rebran una notificació de la JEZ, Junta Electoral de Zona.


En cas que alguna de les persones escollides hagi de recórrer –és a dir, que el 10 de novembre no pugui exercir el càrrec per al qual se l’ha triada- s’ha de fer a través de la JEZ de Santa Coloma de Farners, que s’encarregarà de resoldre totes les al·legacions que es presentin. L’Ajuntament de Blanes ha organitzat una reunió informativa per a tots els membres escollits perquè formin part de les meses, una trobada que tindrà lloc al Teatre de Blanes el dimarts 4 de novembre a les 7 de la tarda.
Data de realització: 10/15/2019 | Data de la darrera actualització: 10/15/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300