Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca amb un estand pràctic al carrer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/16/2019 06:54:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca amb un estand pràctic al carrer

S’ha fet aquesta tarda al barri de La Plantera organitzat per l’Associació ‘RCP A l’Escola’, que ha instal·lat un estand informatiu on es podia practicar la Reanimació Càrdio-Pulmonar

Avui dimecres, amb motiu que el 16 d’octubre se celebra el Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca i la RCP, Blanes ha viscut per quart any consecutiu amb molta intensitat aquesta jornada. Fidel als seus principis, l’associació ‘RCP a l’Escola’ ha aprofitat aquesta celebració per seguir promovent el què els ha guiat des que es va crear l’entitat. Per fer-ho, ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Blanes i efectius de la Policia Local.


De fet, avui és el dia més adequat per fer difusió de les seves activitats, fent una de les coses que millor saben: ensenyar a la canalla els principis de la Reanimació Càrdio-Pulmonar i com reaccionar si es troben en una situació d’emergència. Per aconseguir-ho, la tarda d’avui han instal·lat un estand informatiu sota una carpa a l’Avinguda Catalunya, al barri de La Plantera.

La ubicació s’ha triat per poder comptar com a principal públic amb els nens i nenes que, un cop acabades les classes, han pogut informar-se i practicar la RCP amb els coneguts ninots que simulen la textura i elasticitat que té un cos humà per ser el màxim de fidedigne possible. A banda de la mainada, també s’han animat a practicar la RCP pares i mares, amics i familiars que els acompanyaven.


‘RCP a l’Escola’ es va crear com associació l’any 2015, i està formada per una trentena de professionals: metges, infermers i tècnics sanitaris. De manera desinteressada, porten els coneixements de la cadena de supervivència i de suport vital bàsic als nens i nenes en l’àmbit escolar en una iniciativa pionera arreu de Catalunya. L’aprenentatge als centres educatius l’han fet en quatre cursos consecutius, i també està tenint continuïtat en l’actual any lectiu.
Data de realització: 10/16/2019 | Data de la darrera actualització: 10/16/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300