Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull diumenge una Diada Castellera amb motiu del 6è aniversari de la Colla ‘Els Maduixots’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/17/2019 03:01:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTO ACTUACIOBlanes acull diumenge una Diada Castellera amb motiu del 6è aniversari de la Colla ‘Els Maduixots’

La ‘Diada Maduixota’ es farà al Passeig de Mar de 12 a 2 del migdia amb dues colles més convidades, i a les 4 de la tarda hi haurà Concert amb Miquel del Roig a la Plaça dels Dies Feiners

Aquest proper diumenge 20 d’octubre Blanes viurà una Diada Castellera molt especial, ja que es tracta de celebrar el sisè aniversari d’un col·lectiu molt lligat a aquest municipi on comença la Costa Brava. Es tracta de la Colla Castellera ‘Els Maduixots’, el nom popular de la ‘Colla Castellera de l’Alt Maresme’.


Actuació Colla Castellera 'Els Maduixots'
Festa Major 2019
La jornada castellera, que s’ha rebatejat com a ‘Diada Maduixota’ es farà de 12 a 2 del migdia, i s’allotjarà al Passeig de Mar, a tocar de la Plaça Catalunya. També hi participaran dues colles més convidades: els Castellers de Badalona i els Carallots de Sant Vicenç, la Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts. A banda de ser la seva festa d’aniversari, també significarà el tancament de l’actual temporada.


L’exhibició castellera del migdia es completarà a les 4 de la tarda amb un concert amb Miquel del Roig que, en aquest cas, s’allotjarà a la Plaça dels Dies Feiners. Des de la seva creació, els Maduixots de l’Alt Maresme han estat fidels a totes les Festes Majors de Blanes, on no han faltat mai durant els darrers anys. Precisament en la d’aquest 2019 a Blanes els va visitar el president de la Generalitat, Quim Torra.

Una colla castellera molt lligada a Blanes

Els ‘Maduixots’ són una colla castellera que abasta sis pobles de l’Alt Maresme i un de La Selva, Blanes. Els altres municipis d’on provenen els seus membres són Calella, Malgrat, Palafolls, Pineda, Santa Susanna i Tordera. El seu sobrenom no tan sols es deu a què les maduixes es cultiven extensament a la comarca del Maresme, també fa referència al color vermell que llueixen en la seva indumentària.


La colla es va constituir l’any 2013 a Malgrat de Mar i va ser reconeguda com a ‘colla en formació’ per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya el desembre de 2013. Finalment, van arribar a ser membres de ple dret el desembre de l’any 2014, dia en el qual van aixecar pilars de 4 davant els ajuntaments de Palafolls i Pineda de Mar.

El millor castell assolit per la colla és el 2d7 que van descarregar a la diada de la Festa Major de Calella el 22 de setembre de l’any passat, acompanyats dels Minyons de Terrassa i els Xics de Granollers. Abans, el 24 de novembre de 2015 van aconseguir la seva primera clàssica de 7 (4 de7, 3 de 7, 2 de 6) acompanyada del pilar de 5 a la diada de vigílies de les Fires de Sant Narcís a Girona.


La millor diada que han protagonitzat fins ara va ser amb motiu de la Festa Major de Calella, el 22 de setembre de 2018. Llavors van descarregar el 5d7, el 7d7 (el primer de la seva història) i la torre de set. A banda de la seva presència a Blanes amb motiu de la Festa Major, la colla també ha participat en d’altres esdeveniments especials, i actualment s’està treballant amb la possibilitat que també ho faci en un dels més significatius que hi ha al llarg de l’any.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/17/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300