Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aprova la moció que demana l’amnistia pels presos independentistes i defensa l’autodeterminació


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/17/2019 06:42:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes aprova la moció que demana l’amnistia pels presos independentistes i defensa l’autodeterminació

L’han recolzat ERC i JxB, BECP i PSC s’han abstingut, i els regidors de C’s no han assistit al ple en senyal de rebuig

L’Ajuntament de Blanes s’ha sumat avui dijous al llistat d’institucions que aquests dies estan aprovant propostes d’acord en resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Ho ha fet en el decurs d’un ple extraordinari i urgent celebrat aquesta tarda, amb un únic punt a l’ordre del dia: la moció de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).


Vots a favor de la moció
La proposta d’acord ha prosperat amb els vots d’Esquerra Republicana de Catalunya i Junts Per Blanes. Per la seva banda, tant el Partit dels Socialistes de Catalunya com Blanes En Comú Podem s’han abstingut, i Ciutadans no ha assistit al ple en senyal de rebuig, ja que consideren que l’únic objectiu de la moció és qüestionar la sentència judicial del procés.

Durant el debat plenari el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, ha fet palès el seu malestar perquè els dos partits proponents (ERC i JxB) no haguessin volgut tractar al ple la proposta d’acord alternativa presentada per Blanes En Comú Podem. Per això, ha llegit el text íntegrament, on es condemna la sentència i es remarca la defensa dels drets i les llibertats per la via del diàleg i la democràcia.

Modificació del punt setè de la moció de l’ACM i l’AMI

Respecte la moció originàriament presentada per l’ACM i l’AMI, s’ha modificat un dels seus punts. Més concretament, es tracta del setè, on mostra l’adhesió del consistori blanenc a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del TS, així com convidar a la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats.


Vots d'abstenció al Ple Extraordinari
La part que s’ha esmenat fa referència a l’acte convocat pel President de la Generalitat pel proper 26 d’octubre, on s’ha fet una crida perquè hi participin els Ajuntaments. El canvi introduït, que BECP ha agraït que hagi estat així, és que abans de confirmar l’assistència de l’alcalde de Blanes a aquest acte, es sotmetrà a debat i votació en una Junta de Portaveus o Comissió Informativa.

Una moció que recull 10 punts d’acord

En la seva part introductòria la moció sosté diverses afirmacions, començant per entendre que ‘definitivament, la democràcia a l’Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort’, remarcant tot seguit que ‘les idees no es jutgen’. Deixa palès que, al seu entendre, l’aparell de l’Estat espanyol actua intentant acabar amb la pluralitat política, i es constata que ‘les forces polítiques de l’Estat són incapaces de fer ús del diàleg com a instrument de resolució del conflicte’. Tanmateix, denuncia la gravetat de l’actitud del govern espanyol, que actua sense complir el mateix mandat de Nacions Unides, que recull el dret a l’autodeterminació.


Ple Extraordinari: els tres seients buits dels regidors de C's

Per això, anuncia que es disposen a liderar de nou la lluita repressiva, democràtica, pacífica i a favor dels drets i les llibertats. Pels motius exposats, demana el compliment de 10 punts d’acord:
    - Manifestar el rebuig a la sentència.
    - Reclamar la llibertat immediata dels presos i preses polítiques, i exigir l’amnistia.
    - Mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació, i reivindicar-lo com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent per via democràtica i pacífica.
    - Reafirmar el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català i condemnar tots els intents de criminalitzar-lo.
    - Exigir al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions. així com les decisions i acords que se’n derivin, com a màxima expressió de la sobirania popular.
    - Compromís de treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya i participar en una assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat.
    - Mostrar l’adhesió de l’Ajuntament de Blanes a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, i convidar la ciutadania a participar en totes les lluïts compartides i pacíficament a favor dels drets i les llibertats.
    - Expressar la ferma voluntat de seguir treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de Blanes.
    - Fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals als municipis agermanats.
    - Fer arribar aquest acord a la Presidència del Parlament de Catalunya, així com a diverses institucions, entre elles la presidència del govern espanyol i la del Parlament Europeu.



Data de realització: 10/17/2019 | Data de la darrera actualització: 10/17/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300