Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Seguiment irregular de la Vaga del 18 d’Octubre a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/18/2019 12:21:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

imatgeSeguiment irregular de la Vaga del 18 d’Octubre a Blanes

La flota de la Confraria de Pescadors, el Mercat de Fruites i Verdures i les Farmàcies de Blanes han recolzat la vaga, i a l’Ajuntament el seguiment ha estat del 35% dels treballadors

El seguiment de la Vaga 18-O convocada per avui divendres arreu de Catalunya, amb el rerefons de la sentència pel judici del procés, ha tingut un seguiment irregular a Blanes. Si bé en general la majoria d’empreses i establiments –sobretot els de restauració- han obert les seves portes i han feinejat amb tota normalitat, l’ambient al carrer era similar al què pot haver un dia festiu d’hivern: poca gent al carrer i persianes a vall majoritàriament al centre de la vila.


Confraria de Pescadors de Blanes en vaga
Entre els col·lectius que han recolzat la vaga al 100% cal destacar tota la flota de la Confraria de Pescadors de Blanes. Segons el patró major, Eusebi Esgleas, va ser des d’aquí d’on va sorgir la idea que totes les confraries catalanes no anessin a pescar avui divendres, cosa a la qual hi ha donat finalment suport tothom.

Tampoc han feinejat les parades del Mercat de Fruites i Verdures que habitualment es munten cada dia, de dilluns a divendres, al Passeig de Dintre, davant de l’Ajuntament de Blanes. Un altre col·lectiu que també ha fet vaga avui és el de totes les Farmàcies del municipi, que informaven que durant tota la jornada només hi ha en servei la Farmàcia de Guàrdia, la Grima del barri de Valldolig.


Passeig de Dintre sense el Mercat de Fruites i Verdures
Entre les empreses i establiments que tampoc han aixecat la persiana avui divendres s’hi compta una de les més punteres del municipi a nivell internacional: Peixos Ros. En canvi totes les cadenes de supermercats han obert amb tota normalitat, així com la majoria de cadenes i franquícies, tot i que amb algunes excepcions, com per exemple ‘PdePà’. Al polígon industrial la major part han treballat amb normalitat, si bé també hi havia algunes excepcions.

Piquets Informatius i Seguiment a l’Ajuntament de Blanes

A diferència d’anteriors ocasions, els piquets informatius de la vaga de Blanes han unit forces amb els de les poblacions de la rodalia del Maresme i la Selva. La convocatòria ha estat a quarts de 8 del matí a la veïna població de Tordera, on s’han bloquejat diversos punts viaris i accessos a grans empreses, com per exemple a Inditex.


Concentració piquets informatius a Tordera
Per últim, pel que fa a l’Ajuntament de Blanes –on dimecres passat l’alcalde va signar un Decret de Serveis Mínims-, hi ha hagut un seguiment del 35% dels treballadors. El decret de Serveis Mínims afectava a quatre departaments: Recursos Tecnològics, Registre d’Entrada de Documents de l’Oficina de l’AMIC, Promoció de la Ciutat i Protecció Civil.Data de realització: 10/18/2019 | Data de la darrera actualització: 10/18/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300