Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es tenyeix de rosa amb motiu del Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer de Mama


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/19/2019 12:26:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes es tenyeix de rosa amb motiu del Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer de Mama

Des del divendres i durant tot el cap de setmana la façana de l’Ajuntament de Blanes mostra el color que simbolitza la lluita contra aquesta malaltia, i avui s’ha fet una Taula Informativa

Avui dissabte, coincidint amb el 19 d’octubre, es commemora el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, i per aquest motiu Blanes ha endegat dues accions. Una d’elles ja es va posar en marxa la nit d’aquest passat divendres, i continuarà durant tot el cap de setmana. Es tracta de la il·luminació de la façana principal de l’Ajuntament de Blanes, que durant la nit està tenyida de color rosa, el color que simbolitza la lluita contra aquesta malaltia.


Façana principal Ajuntament de Blanes,
tenyida de color rosa
D’aquesta manera, el consistori blanenc s’afegeix i dóna suport explícit a la lluita contra el càncer de mama, havent costumitzat tots els fanals que hi ha en l’edifici consistorial perquè projectin aquest color. Se n’han encarregat de fer-ho els efectius de les Brigades Municipals, que el passat mes de setembre ja van realitzar un operatiu anàleg amb el color lila, en aquella altra ocasió amb motiu de la ‘Nit Violeta’ per lluitar contra la violència de gènere.

Taula Informativa de l’AECC de Catalunya a Blanes

Una altra activitat que s’ha fet a Blanes amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama ha estat una Taula Informativa que s’ha instal·lat durant tot el matí a la Plaça d’Espanya. S’han encarregat d’atendre-la un grup de voluntàries i voluntaris de la Junta Local de l’AECC (Associació Contra el Càncer de Catalunya) de Blanes. L’objectiu de la jornada del 19 d’octubre és recordar el compromís de tota la societat per lluitar contra el càncer de mama.


Com és habitual, al llarg del matí s’hi ha acostat gran part de ciutadans i ciutadanes disposats a aportar el seu granet de sorra, amb donatius econòmics per contribuir a la investigació i tractament. A canvi, se’ls obsequiava amb el conegut llaç rosa, així com altres objectes de merchandising d’aquest mateix color: des de les conegudes ulleres de sol fins a globus per a la mainada.


Cada any es diagnostiquen a l’estat espanyol al voltant de 33.307 nous casos de càncer de mama, per això la commemoració del 19 d’octubre cerca conscienciar encara més la ciutadania, remarcant la importància del diagnòstic preventiu. El càncer de mama és el tipus de tumor més freqüent en les dones, ja que es calcula que una de cada vuit dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida.

Importància del programa de detecció precoç

Les dades fetes públiques per la conselleria de Salut de la Generalitat indiquen que la supervivència als 5 anys de les pacients diagnosticades de càncer de mama ha crescut durant les dues darreres dècades. Així, ha passat d’un 76% al 1995-1999 a un 84% al 2010-2014. Per estadis de la malaltia, l’evolució de la supervivència des de 1995 fins al 2014 també s’ha incrementat notablement.


El càncer de mama és el més freqüent en dones d’arreu del món. Segons estimacions d ela Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any passat es van diagnosticar 2.088.849 dones amb càncer de mama (l’11’5% de totes els càncers) i van morir 626.679 per aquest tumor. A Catalunya, es van diagnosticar 4.557 nous casos: d’aquests, gairebé el 40% van ser en dones majors de 65 anys i un 21’6% en majors de 74 anys.


S’estima que l’any 2025 es diagnosticaran uns 4.877 casos, dels quals el 23’7% seran dones majors de 74 anys. aquest lleuger augment dels casos en dones de més edat pot explicar-se, majoritàriament, per l’augment de la població en aquestes edats. Per últim, cal apuntar que malgrat que l’any passat van morir 1.015 dones per càncer de mama a Catalunya, la mortalitat per aquest tumor disminueix un 2’6% anual com a conseqüència de dos factors: millores en els tractaments i atenció sanitària i la participació en el programa de detecció precoç.
Data de realització: 10/19/2019 | Data de la darrera actualització: 10/19/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300