Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic en la Diada Castellera de Blanes amb motiu del 6è aniversari de la Colla ‘Els Maduixots’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/21/2019 11:12:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTO ACTUACIOÈxit de públic en la Diada Castellera de Blanes amb motiu del 6è aniversari de la Colla ‘Els Maduixots’

Centenars de persones van participar ahir en la ‘Diada Maduixota’, amb els ‘Castellers de l’Alt Maresme’, els ‘Maduixots’; i els Castellers de Badalona, els ‘Micaco’

Blanes va viure ahir diumenge una emocionant Diada Castellera amb motiu del sisè aniversari d’un col·lectiu molt lligat a aquest municipi on comença la Costa Brava. Són els ‘Maduixots’, el nom popular amb què es coneix la ‘Colla Castellera de l’Alt Maresme’. La jornada popular, que es va rebatejar com a ‘Diada Maduixota’, es va fer ahir al migdia al Banc dels Músics del Passeig de Mar, al costat del Monument al Sardanista.


Centenars de persones s’hi van aplegar per contemplar les construccions de torres humanes, comptant amb la participació d’una colla convidada: els Castellers de Badalona. Se’ls coneix també com els ‘Micaco’, paraula que en aquesta ciutat del Barcelonès serveix per identificar el què arreu es coneix per ‘nespra’. Inicialment, també havien de participar els membres de la Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts, que finalment van excusar la seva presència.

Lluïda actuació de les dues colles completada amb un dinar i un concert

La jornada es va encetar amb una cercavila de les dues colles, que van apropar-se fins el lloc de l’actuació acompanyades de la música de les gralles i la percussió fins arribar davant del Banc dels Músics. Un cop allí, es van anar succeint les construccions de torres, començant pels pilars d’entrada que, en el cas de la Colla dels Maduixots, es van coronar amb el desplegament d’una pancarta reivindicant la llibertat dels presos polítics.


Després, la Colla de l’Alt Maresme va aixecar un 5 de 7, un 4 de 7 amb agulla, un 3 de 7 amb agulla i finalment un pilar de 5. Per la seva banda, la Colla de Badalona va fer un 3 de 6, un 3 de 5 amb agulla, un 4 de 6 i un pilar de 5. Durant tota la jornada, que es va allargar unes dues hores, els aplaudiments del públic van ser constant, animant els castellers i castelleres.


La jornada es va completar amb un Dinar de Germanor a la Plaça dels Dies Feiners, amb la participació d’unes 150 persones. Per acabar la trobada, va haver un concert de l’incombustible Miquel del Roig, que va encadenar conegudíssims temes musicals de totes les èpoques: des del ‘YMCA’ de Village People fins a l’’It’s my Life’ de Bon Jovi, passant per ‘El Cant de la Senyera’ o ‘I Want to Break Free’ de Queen. Tampoc va faltar un tema de plena actualitat especialment corejat: ‘La Farola’.


Una colla castellera molt lligada a Blanes

Des de la seva creació, els Maduixots de l’Alt Maresme han estat molt lligats a Blanes. No tan sols perquè entre els seus membres s’hi compten blanencs i blanenques. També han participat en nombroses ocasions en esdeveniments assenyalats de la vila gironina, en especial a les Festes Majors. Precisament en la d’aquest 2019 els va visitar el president de la Generalitat, Quim Torra, coincidint amb l’exhibició que van fer el passat 27 de juliol.


Els ‘Maduixots’ són una colla castellera que abasta sis pobles de l’Alt Maresme i un de La Selva, Blanes. Els altres municipis d’on provenen els seus membres són Calella, Malgrat, Palafolls, Pineda, Santa Susanna i Tordera. El seu sobrenom no tan sols es deu a què les maduixes es cultiven extensament a la comarca del Maresme, també fa referència al color vermell que llueixen en la seva indumentària.


La colla es va constituir l’any 2013 a Malgrat de Mar i va ser reconeguda com a ‘colla en formació’ per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya el desembre de 2013. Finalment, van arribar a ser membres de ple dret el desembre de l’any 2014, dia en el qual van aixecar pilars de 4 davant els ajuntaments de Palafolls i Pineda de Mar. L’actual temporada, que ha significat la sisena de la seva història, finalitzarà amb una darrera actuació que tindrà lloc el 3 de novembre a Mataró.Data de realització: 10/21/2019 | Data de la darrera actualització: 10/21/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300