Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes potencia les entitats de la vila amb una nova edició de cursos i tallers gratuïts


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/22/2019 11:47:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes potencia les entitats de la vila amb una nova edició de cursos i tallers gratuïts

L’acció formativa, elaborada pel Departament de Participació Ciutadana, inclou tres xerrades, un taller de formació sobre treball en xarxa i dos cursos d’informàtica

A partir d’avui dimarts i fins al desembre, l’Ajuntament de Blanes enceta tot un seguit d’activitats i actuacions formatives gratuïtes adreçades a les associacions i entitats del municipi, amb l’objectiu de promoure i potenciar la seva activitat. Les ha organitzat el Departament de Participació Ciutadana, i és la tercera edició consecutiva en què s’ofereixen aquests recursos.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la presentació del
'Programa de Formació 2019'
El tret de sortida del ‘Programa de Formació 2019’ va tenir lloc aquest passat dilluns al vespre, durant l’acte de presentació que va tenir lloc a la Sala de Plens del consistori blanenc, comptant amb l’assistència d’una nombrosa representació d’entitats del municipi. Va encapçalar-lo l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i es va encarregar d’introduir el seu contingut el personal de Participació Ciutadana.


El calendari del ‘Programa Formatiu 2019’ inclou tres xerrades, un taller formatiu amb tres sessions i dos cursos d’informàtica, i es faran del 22 d’octubre fins al 5 de desembre. Les activitats s’allotjaran en tres espais públics: les xerrades inicials a la Biblioteca Comarcal de Blanes; les tres sessions del taller formatiu al Departament de Promoció de la Ciutat –a l’antiga Escola Safa-; i els dos cursos d’informàtica al Local Social que comparteixen les AAVV de Sa Massaneda i S’Auguer, al Carrer de la Vela.

Xerrades Formatives sobre aspectes legals i administratius de les entitats

Dels tres fronts formatius, el primer –estructurat en tres xerrades que tindran lloc a la Biblioteca Comarcal- comença precisament aquest dimarts, 22 d’octubre. Avui es parlarà sobre ‘Assegurances de Responsabilitat Civil’, i s’explicarà quan és recomanable i què s’ha de tenir en compte alhora de contractar-ne una. Aquesta primera sessió és la més breu, ja que tindrà lloc de 19 a 20’30 h.


La segona sessió tracta sobre el ‘Marc Normatiu i Funcionament Comú a totes les Associacions’, i farà un repàs dels aspectes bàsics de funcionament d’una entitat: des de com constituir-se fins a la convocatòria de reunions o redacció d’actes. S’ha programat pel proper dilluns 28 d’octubre, i l’horari serà de 17’30 a 20’30 h. Per últim, la tercera sessió parlarà sobre la ‘Fiscalitat per a Associacions’, i es farà el dimecres 30 d’octubre, de 17’30 a 20’30 h.

Taller Formatiu sobre ‘El Treball en Xarxa a les Entitats’

Les tres sessions del Taller Formatiu sobre ‘El Treball en Xarxa a les Entitats’ s’han programat al llarg de tres dimecres del mes de novembre, i s’allotjaran al Departament de Promoció de la Ciutat, a l’antiga Escola Safa. En la primera sessió prevista pel dimecres 6 de novembre, de 17 a 20 h, es farà una introducció sobre què és el treball en xarxa perquè pugui ser el punt d’inici de futurs projectes de col·laboració entre entitats del municipi. Es repassaran les característiques, reptes, dificultats i avantatges.


La segona sessió del dimecres 13 de novembre, de 18 a 20 h, es farà una ‘Taula d’Experiències’, una taula rodona on vindran entitats d’altres localitats per explicar exemples reals de treball en xarxa en el món associatiu. Per últim, el dimecres 27 de novembre de 18 a 20’30 h, sota l’enunciat ‘Posem-nos en marxa’, es buscaran sinèrgies que puguin desembocar en projectes de col·laboració, així com en la creació d’una xarxa d’entitats que puguin treballar conjuntament.

Cursos d’Informàtica sobre Disseny de Publicitat i Tràmits en Línia

El tercer ingredient del ‘Programa Formatiu 2019’ es farà entre els dies 2 i 5 de desembre, i es tracta de dos Cursos d’Informàtica que s’impartiran al Local Social que comparteixen les Associacions de Veïns de Sa Massaneda i S’Auguer, al Carrer de la Vela, 15. En aquest cas, els dos cursos estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Projecte Treball als Barris.

El primer curs tractarà sobre ‘Introducció al Programa de Disseny Gràfic CANVA’, i es farà en dues sessions programades pel dilluns 2 i dimarts 3 de desembre, de 18 a 20’30 h. Per la seva banda, el segon curs explicarà ‘Com Realitzar Tràmits en Línia’, i es farà el dimecres 4 i el dijous 5 de desembre, novament amb el mateix horari: des de les 18 fins a les 20’30 h.


Més informació: https://www.blanes.cat/docweb/participa.formacio
Data de realització: 10/22/2019 | Data de la darrera actualització: 10/22/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300