Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Docus a la Fresca’ de Blanes tanca el 10è cicle de projeccions amb ‘Petitet’, un gitano del Raval barceloní


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/23/2019 04:16:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

‘Docus a la Fresca’ de Blanes tanca el 10è cicle de projeccions amb ‘Petitet’, un gitano del Raval barceloní

Aquest divendres es comptarà amb la participació d’Àngel Fernández, educador social i activista pels drets de la Comunitat Gitana al Barri Font de la Pólvora de Girona

Aquest proper divendres, 25 d’octubre, finalitzarà el cicle de projeccions del 10è aniversari de ‘Docus a la Fresca’ de Blanes, co-organitzat per l’Associació Cultural ‘La Focal’ i l’Ajuntament de Blanes. Com no podia ser d’una altra manera, la darrera projecció serà amb un material de primer ordre, que comptarà a més a més amb un protagonista d’excepció.


El director del documental, Carles Bosch, amb el
protagonista, 'Petitet'
Anem a pams. El darrer documental que tancarà vuit setmanes de projeccions de ‘Docus a la Fresca’ és ‘Petitet’, sots-titulat ‘El rumbero que va prometre l’impossible’. És una producció amb guió i direcció del periodista Carles Bosch, co-fundador del mític programa de Televisió de Catalunya ‘30 minuts’, director nominat a l’Oscar de Hollywood per ‘Balseros’, així com guanyador del Goya per ‘Bicicleta, cullera, poma’.

La recerca i consecució d’un somni: que la rumba soni al Teatre del Liceu

El protagonista és qui dóna títol al docu, en ‘Petitet’. Ex-músic i fill d’un dels ‘palmeros’ de l’enyorat cantant català ‘Peret’, en ‘Petitet’ pateix una rara malaltia crònica que provoca alts graus de debilitat muscular. Passada la cinquantena, vol complir la promesa que li va fer a sa mare abans de morir: portar la rumba catalana fins als escenaris d’un gran teatre. Aquesta fita començarà a fer-se realitat quan reuneix una banda de músics gitanos genials però indisciplinats.


Malgrat els entrebancs amb què es va trobant, i els impediments d’una malaltia que el limita, s’adonarà que en són molts –tant gitanos com no gitanos- els qui ja han decidit mantenir-se fidels al seu costat per ajudar-lo a fer realitat el somni que la rumba catalana soni al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. D’això i de molt sentiment tracta el documental, que ja acumula un bon grapat de reconeixements.

Convidat d’excepció: un activista del barri Font de la Pólvora de Girona

Un cop acabat el visionat arribarà la part que agraeixen més els cinèfils i gent compromesa: quan s’obre el recinte de projecció a la participació del públic assistent i hi ha un intercanvi d’impressions sobre el tema de fons del treball audiovisual. Per centrar el debat, en aquesta nova ocasió es comptarà amb un convidat d’excepció: Àngel Fernández, educador social, defensor pels drets de la Comunitat Gitana, i Activista Veïnal del Barri Font de la Pólvora de Girona.

Conegut amb el sobrenom de ‘El Nene’, Àngel Fernández ha trencat motllos al conegut barri gironí. Malgrat ser el veïnat que compta amb un alt índex de fracàs escolar, ‘el Nene’ va acabar el grau d’Educació Social a la Universitat de Granada, i va gaudir d’una beca per estudiar anglès en una prestigiosa universitat d’Hongria. A més a més, va trencar amb una de les regles no escrites de la comunitat gitana a la qual pertany, al viure tot sol en un pis sense haver-se casat. Durant molts anys ha lluitat perquè els seus veïns esdevinguessin en promotors de canvi social.


La projecció de ‘Petitet, el rumbero que va prometre l’impossible’ començarà a les 9 de la nit a la Plaça Verge Maria de Blanes, a tocar del Carrer Raval Sud. Serà la darrera projecció del cicle dels 10 anys dels ‘Docus a la Fresca’, però no pas el darrer acte commemoratiu. El tancament de tan assenyalat aniversari tindrà lloc el divendres 22 de novembre a 2/4 de 9 de la nit, al Teatre de Blanes, en una gala de 10è aniversari amb el món del cinema com a principal leitmotiv.
Data de realització: 10/23/2019 | Data de la darrera actualització: 10/23/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300