Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Incidències puntuals, cap d’elles greu i sense provocar danys personals, a causa del temporal a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/23/2019 03:09:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Incidències puntuals, cap d’elles greu i sense provocar danys personals, a causa del temporal a Blanes

Efectius de la Policia Local, Protecció Civil i cossos d’Emergència han atès casos puntuals, un d’ells la caiguda de part del sostre en una casa sense inquilins al centre de la vila

El pas de la gota freda des d’ahir a la tarda, que ha afectat Blanes de manera especial durant les passades nit i matinada, ha provocat danys puntuals en diversos indrets. Cap d’ells ha estat greu, i tampoc s’han hagut de lamentar danys personals a conseqüència del temporal marítim, així com per la tempesta de pluja i els forts cops de vent que s’han registrat durant les darreres hores.


Tempesta durant aquesta matinada, coincidint amb un tall de llum
Des d’ahir dimarts els efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, així com els Mossos d’Esquadra, Bombers i el SEM, han estat especialment amatents per atendre els casos que han anat sorgint. La tempesta ha començat a agafar força a quarts de dues de la matinada, acompanyada per l’augment del temporal marítim i fort aparell elèctric.


Tram final de l'Avinguda Vila de Madrid inundat
Al llarg de la nit i matinada hi ha hagut força talls de fluid elèctric de manera intermitent i permanent. De fet, avui al matí encara hi havia diversos sectors de la població on encara no havia retornat la llum, entre ells a l’edifici central de l’Ajuntament de Blanes. També s’ha hagut de requerir la presència dels Bombers per atendre inundacions en baixos i garatges, cap d’ells especialment greu.

Cau part del sostre d’una casa inhabitada al centre de la vila

Un dels incidents més aparatós ha estat la caiguda de part del sostre del segon pis, a l’interior d’una casa sense inquilins situada al Carrer Ample, al centre de la vila. En la caiguda, s’ha arrossegat la runa fins la primera planta i la planta baixa. Avui al matí tècnics municipals, acompanyats d’efectius de la Policia Local, han fet una inspecció a l’edifici per verificar que no hi havia perill d’esfondrament de manera imminent.


Efectius de la Policia Local instal·lant tanques
davant l'edifici sinistrat
La possible causa podria haver estat l’aigua acumulada al terrat que es podria haver filtrat a l’interior de l’edifici. A banda de la caiguda de part del sostre, els tècnics han pogut comprovar que part de la uralita de la terrat superior ha volat, probablement a causa del fort vent d’aquesta matinada. Després de la inspecció, s’ha pogut determinar que no hi ha perill imminent d’esfondrament, si bé s’apuntalarà preventivament.


La Policia Local ha instal·lat tanques i ha acordonat la zona per major seguretat dels vianants. Altres incidències que s’han hagut d’atendre han estat el rescat d’un cotxe que havia quedat atrapat en una rotonda inundada d’aigua, o bé caigudes d’arbres en diferents indrets, una petita esllavissada, i altres punts amb inundacions puntuals. En aquest darrer sentit, un dels indrets on ja sol ser habitual que s’hi acumuli l’aigua és al tram final de l’Avinguda Vila de Madrid, que va a parar a la platja.
Data de realització: 10/23/2019 | Data de la darrera actualització: 10/23/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300