Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes renovarà diumenge vinent el ‘Vot de Vila’ de l’Aplec de Sant Rafel, una tradició del 1795


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/24/2019 07:12:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obreria del vilarBlanes renovarà diumenge vinent el ‘Vot de Vila’ de l’Aplec de Sant Rafel, una tradició del 1795

Serà la primera vegada que l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, compleix la prometença que es va fer fa més de tres segles per salvar la vila de l’atac de les tropes franceses

Aquest proper diumenge, 27 d’octubre, Blanes viurà una vegada més una de les tradicions més nostrades que han perdurat en el temps: l’Aplec Votiu de Sant Rafel. Es tracta de renovar l’anomenat ‘Vot de Vila’, una prometença que van fer al segle XVIII els devots de la Mare de Déu del Vilar. És la verge que presideix el Santuari del Vilar, un paratge situat als afores del municipi molt estimat i apreciat per blanencs i visitants.


Aplec de Sant Rafel 2018
Serà la primera vegada que compleix aquesta tradició l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui donarà continuïtat a la prometença que se li va fer a la verge perquè salvés la vila de l’atac de les tropes franceses fa més de tres segles. La tradició marca que l’aplec es faci cada any pels volts del 24 d’octubre: el cap de setmana anterior o posterior, ja que es tracta de complir el compromís adquirit en aquesta data de l’any 1795.


La lectura del Vot de Vila, a càrrec de l’alcalde de Blanes –qui llegirà el text original escrit en el català que s’utilitzava a finals del segle XVIII-, està previst que enceti l’acte solemne a partir de la una del migdia. Un cop renovada la prometença, hi haurà un ofici solemne concelebrat pels rectors del municipi. També es comptarà amb l’assistència dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com els organitzadors de l’acte, els membres de la Obreria del Vilar.

L’acte de renovació del Vot de Vila, l’Aplec de Sant Rafel, finalitzarà amb un aperitiu que s’oferirà al porxo del Santuari, pels volts de quarts de tres de la tarda. Aquesta celebració, a cavall entre la tradició popular i la religió, forma part del cicle commemoratiu dels 700 anys de la fundació de la Parròquia Santa Maria, un programa que durant els propers mesos de novembre i desembre estarà especialment farcit d’activitats.


D’altra banda, amb l’objectiu de facilitar l’accés al Santuari del Vilar, situat a quatre kilòmetres del nucli de Blanes, l’Ajuntament ha organitzat un servei especial d’autocar de franc. Tots aquells i aquelles que no disposin d’un transport privat per arribar-hi, podran fer el trajecte que sortirà a ¾ de 12 del migdia des de la Plaça Catalunya, i que tornarà a aquest mateix punt de partida a 2/4 de 3 des del Vilar.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/24/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300