Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes planta cara als preus abusius i reclama pisos de lloguer a preus assequibles i estables


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/24/2019 04:19:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes planta cara als preus abusius i reclama pisos de lloguer a preus assequibles i estables

Membres de la PAH de Blanes, encapçalats per Emma Torres, han llegit un manifest avui al migdia davant l’Ajuntament, on han estat rebuts per l’alcalde, Àngel Canosa

Diversos membres de la PAH (Plataforma Anti Hipoteca) de Blanes s’han concentrat avui al migdia davant l’Ajuntament de Blanes, per donar suport a la mobilització que reclama acabar amb l’anomenada ‘bombolla del lloguer’. Amb aquest objectiu, la portaveu de la plataforma a Blanes, Emma Torres, ha llegit un manifest consensuat a nivell estatal per les PAH.


Emma Torres llegeix el manifest de la PAH
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la segona tinent d’alcalde, Olga López, han rebut els membres de la PAH de Blanes a la porta del consistori, i han escoltat la lectura del manifest. Tots dos representants de l’Ajuntament s’han posat a disposició del col·lectiu reivindicatiu i, en aquest sentit, s’han compromès a ajudar-los a fer difusió del contingut del manifest.

Manifest ‘No et quedis a casa o te’n quedaràs sense’

El text comença recordant que el preu abusiu del lloguer de pisos avui dia ja és una realitat que afecta a tots els inquilins, siguin o no vulnerables. Remarca que per acabar amb aquesta especulació que actualment ja provoca el 66% dels desnonaments diaris tan sols depèn de la mobilització de la societat. L’objectiu és pressionar al govern de l’estat espanyol perquè faci una reforma de la LAU i ataqui l’arrel del problema.

També es donen altres dades d’interès, com per exemple que actualment la mitjana de desnonaments que segueixen produint-se són de 162 diaris. Al manifest s’atribueix aquesta situació a la pèssima gestió política estatal en matèria d’habitatges, la manca de cap tipus d’inversió en habitatges socials, i les facilitats que en canvi s’han donat als anomenats ‘fons voltor’. S’entén que, amb aquesta inacció, s’ha promogut l’especulació d’un dret tan bàsic com és l’habitatge.


Com a conseqüència, entenen que ja no hi ha lloguers assequibles, els contractes són inestables i la manca d’un parc públic d’habitatges. Des de la PAH recorden que porten molts anys denunciant aquesta situació i oferint alternatives per fer del mercat del lloguer una opció real i assequible per a tota la ciutadania. Mesures que consideren reals, i no pas ‘de maquillatge’, com qualifiquen textualment a les que ha elaborat el govern de l’estat espanyol, a qui consideren més interessat en defensar el benestar des del sistema financer que no pas el de les famílies.

Crida a sumar-se per fer pressió de manera col·lectiva

Al terme del manifest, es fa una crida en especial a tots els inquilins i inquilines d’habitatges de lloguer perquè s’acostin a la seva PAH més propera, perquè consideren que només sumant forces, de manera col·lectiva i organitzada, es podrà fer més pressió i ser més forts. Recorden que no poder llogar el lloguer no és un caprici, i recomanen a qui es trobi en aquesta situació que no se senti pas culpable.


Olga López, Àngel Canosa i Emma Torres
I és que lligant amb aquesta darrera afirmació, entenen que els culpables són els qui han fet de l’habitatge un negoci: els bancs, els fons voltor, així com el sistema polític i judicial. Recorden que la PAH porta 10 anys lluitant contra totes aquestes injustícies, i expliquen que en cas que no es pugui pagar el lloguer; s’acabi el contracte i se’ls vulgui aplicar un augment que no es pot assumir o directament no li volen renovar, els conviden a acostar-se a la PAH, recordant el lema del manifest: ‘No et quedis a casa o te’n quedaràs sense’.

Mesures que proposa la PAH :
  - Augmentar el parc d’habitatges públics de lloguer
  - Renovació obligatòria dels contractes de lloguer social
  - Regulació i limitació dels preus de lloguer
  - Impedir l’alienació de l’habitatge pública per norma legal
  - Mesures legals que atorguin a l’administració pública corresponent el dret de tanteig i retracte sobre les vendes de lots d’habitatge que facin els bancs
  - Control del lloguer turístic
  - Acabar amb els privilegis fiscals per a SOCIMIS i fons d’inversió immobiliària
  - Obligatorietat dels grans propietaris d’habitatges per a oferir lloguer social abans d’ordenar un desnonament
  - Cessió obligatòria dels habitatges que tingui la banca rescatada, amb expressa prohibició a Bankia i a la SAREB de seguir venent sòl o habitatges

Més informació: https://afectadosporlahipoteca.com/category/media/comunicados/

La Plataforma Anti Hipoteca de Blanes (PAH) es reuneix cada dijous al local social de l’Associació de Veïns de Mas Moixa (al Carrer Margarida número 9) de 17’30 a 20’00 h. També es pot contactar a través de les xarxes socials. Al Facebook, PAH BLANES; al Twitter @pahblanes; i per correu electrònic pahblanes@gmail.com

Data de realització: 10/24/2019 | Data de la darrera actualització: 10/24/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300