Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes signa convenis amb els locals d’oci nocturn que es comprometen a lluitar contra l’incivisme


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/30/2019 12:23:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes signa convenis amb els locals d’oci nocturn que es comprometen a lluitar contra l’incivisme

Aquest matí s’han firmat els acords, que inclouen que l’Ajuntament aixequi la reducció horària, mentre paral·lelament es continua treballant amb la resta d’establiments

Avui al matí s’han signat sengles acords amb tres dels locals d’oci nocturn sobre els quals hi ha establert l’avançament del seu horari de tancament per diversos decrets de l’Ajuntament de Blanes. El darrer decret data del passat mes de juny i, després d’un acte públic celebrat a finals de juliol, s’havia arribat a un principi d’acord amb els establiments afectats que calia recollir en forma de sengles convenis que incloguessin les mesures per revocar la limitació horària.


Responsables dels locals DCYAN, D&G i NUUÉ
amb l'alcalde de Blanes, després de la signatura dels convenis
Més concretament, aquest dimecres han signat els convenis tres dels locals: DCYAN, D&G i NUUÉ, així com l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, en nom del consistori. Hi ha encara tres altres establiments que continuen operatius, afectats igualment pel decret que limita el seu horari de funcionament. Són ARENA, ESSÈNCIA i SALA VEGA, amb qui es continua treballant per poder arribar també a un acord que permetria alliberar-los de la mesura de reducció horària

Objectiu: lluitar contra l’incivisme i procurar el descans dels veïns

Pel que fa als tres convenis signats avui, es remarca l’objectiu comú en què conflueixen tant l’Ajuntament de Blanes com els establiments d’oci nocturn per lluitar contra els actes incívics i vandàlics, i procurar així la convivència d’aquesta activitat amb el descans dels veïns. Es tracta de corregir situacions contràries al civisme i a la seguretat ciutadana que tenen lloc a l’entorn de la zona d’oci nocturn.


Les mesures que es recullen en tots tres acords estan informades pel cap de la Policia Local de Blanes, en el sentit que poden constituir alguna de les altres possibles mesures alternatives o complementàries de l’avançament de l’horari de tancament dels establiments. Tanmateix, es recorda que ja havien estat incloses als informes anteriorment emesos pel cos de seguretat municipal.

Incorporació de controladors per garantir la convivència ciutadana

En tots tres casos s’enumeren tres mesures. La primera i més destacada és la incorporació de la figura d’un controlador els dissabtes i dies de singular o especial festivitat, durant tot l’horari en què estigui obert al públic. El nombre de controladors s’incrementaria en cas que es produïssin alteracions de l’ordre públic a l’entorn del local, i l’augment l’haurà d’implementar el corresponent establiment a requeriment de l’Ajuntament de Blanes.

Els controladors estaran situats a l’exterior del recinte del corresponent establiment d’oci nocturn, en la seva proximitat, i tindran principalment una funció molt específica. Es tracta que aquestes persones vetllin de forma proactiva pel manteniment de les condicions de seguretat i convivència ciutadana en tot el perímetre extern, a través d’actuacions d’assessorament, mediació i altres equivalents que estiguin dins les seves competències.


Cadascun dels locals hauran d’acreditar la contractació dels respectius controladors durant tot l’horari de funcionament, amb l’aportació dels contractes laborals o mercantils si s’opta per una empresa perquè presti aquest servei. Per la seva banda, des del consistori blanenc es farà una visita inicial de comprovació de la instal·lació, així com de periòdiques amb caràcter mensual per verificar el registre dels aforaments.

Restricció de l’accés a majors de 18 anys i senyalització

Un altre dels compromisos assumits pels tres locals que han signat el conveni amb l’Ajuntament de Blanes, és que no es permetrà l’entrada a menors de 18 anys fins el 30 d’abril de cada anualitat. A partir d’aquesta data, caldrà complir amb la legislació vigent de menors. Per últim, una altra de les mesures recollida als acords està relacionada amb la senyalització.


Es tracta que s’instal·lin senyals de dimensions i ubicació adequats a l’exterior dels establiments, basat fonamentalment en pictogrames homologats o generalment aplicats. L’objectiu és advertir als clients sobre la necessitat de no infringir les normes sobre seguretat ciutadana i civisme, així com respectar la tranquil·litat dels veïns. En tres paraules: conviure oci i decans. Es tracta de complir el què es recull a la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

Aixecament de la restricció horària de tancament

Ha estat la confluència de voluntats entre els locals d’oci nocturn i l’Ajuntament de Blanes la que ha permès poder arribar a un acord definitiu, que inclou a més a més diversos pactes. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat la implicació i conformitat expressada tant des de les Associacions de Veïns d’Els Pins i La Plantera, com des de la Plataforma ‘Per uns Barris més Segurs’.

Arran de la signatura dels respectius convenis que s’ha efectuat avui al matí, s’estan fent els tràmits que manquen per fer efectiva la suspensió del decret sobre l’horari de tancament. Per això, a partir d’aquest dijous, 31 d’octubre, els tres locals que ja han signat el conveni i que així ho vulguin, podran reprendre l’horari de tancament habitual.
Data de realització: 10/30/2019 | Data de la darrera actualització: 10/30/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300