Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recull 4 tones de deixalles i brossa en la sortida d’avui diumenge del projecte ‘Mou-te pel Mar’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/03/2019 01:18:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes recull 4 tones de deixalles i brossa en la sortida d’avui diumenge del projecte ‘Mou-te pel Mar’

150 persones han participat en l’experiència liderada per la plataforma digital ‘Twinapp’, que ha coordinat accions a les platges i zones naturals d’arreu de la Costa Brava

Aquest diumenge ha finalitzat a Blanes la primera edició de l’experiència ‘Mou-te pel Mar’, que des del passat setembre s’ha estat fent en diverses localitats d’arreu de la Costa Brava –Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Roses, a més a més de Blanes-. En la eco-marxa d’avui han participat 150 voluntaris i voluntàries de totes les edats que, sumant esforços amb la Confraria de Pescadors de Blanes, han recollit 4 tones de deixalles i brossa, una de les quantitats més significatives del projecte gironí.


Els voluntaris i voluntàries, amb la brossa recollida al darrera
Es tracta d’una experiència liderada per la plataforma digital ‘Twinapp’, que ha coordinat les accions de recollida de brossa del medi marí i dels entorns naturals de la Costa Brava, combinades amb l’activitat pesquera i esportiva. L’Ajuntament de Blanes ha co-organitzat l’activitat d’aquest matí arreu del municipi, on s’han dut a terme diverses sortides de plogging prenent com a punt de sortida i arribada el Banc dels Músics del Passeig de Mar.

Una experiència mediambiental que ha sumat esforços de tothom

A les 9 del matí l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la portaveu de ‘Twinapp’, Teresa Ferrés, han donat la benvinguda als participants, seguit per una sessió d’escalfament conjunt. A partir de llavors, s’han fet sortides pels entorns de la línia de mar, així com a diversos espais naturals i zones verdes d’arreu del municipi. En aquest darrer sentit, una de les més significatives les han protagonitzat els corredors i corredores del Grup Fondistes Blanes i el Talaixà Team, que han netejat una extensa zona boscosa propera a la Ciutat Esportiva Blanes i entorns.


Al cap d’unes dues hores, els i les participants han tornat al punt de partida per anar dipositant les escombraries als contenidors que hi havia per a la ocasió. Ha estat llavors quan s’ha carregat la brossa recollida sobre els camions de l’empresa de gestió mediambiental, Nora, en una nova suma d’esforços de tothom, que han col·laborat en pujar les bosses dalt del camió.

Finalment, s’ha fet una sessió d’estiraments i una fotografia de grup, i s’han recuperat forces amb un piscolabis gentilesa de Pastisseria Marina, que ha cedit diverses plates de pastes dolces i salades. També ha aportat el seu granet de sorra Dipsalut, de la Diputació de Girona, qui ha regalat carmanyoles perquè tothom qui volgués les carregués amb aigua de dues fonts que ha instal·lat l’empresa Sorea; així com la Confraria de Pescadors, el CEAB i el Club de Vela Blanes.


Un altre obsequi que s’ha pogut endur tothom és una original bossa de cotó amb el logo de la campanya ‘Mou-te pel Mar’, que s’ha lliurat a tothom que s’havia inscrit prèviament. També cal destacar la col·laboració de l’entitat ‘Más Volumen Dreams Factory’ i de Xurreria La Plantera, que s’han encarregat de l’equip de megafonia al llarg de tot el matí.


Àngel Canosa i Teresa Ferrés
A tall anecdòtic, cal destacar no tan sols la presència d’un gran nombre de regidors i regidores del consistori que han actuat com a voluntaris i voluntàries. També s’hi han afegit l’alcalde i membres de l’equip de govern de la població malaguenya d’Ardales, que aquests dies són a Blanes formant part d’una visita oficial amb motiu de l’agermanament que uneix les dues viles.

Balanç de ‘Mou-te pel Mar’ d’aquí a dues setmanes a Blanes

L’èxit de l’experiència realitzada a Blanes ha fet decidir a la plataforma digital ‘Twinapp’ que el balanç de les campanyes realitzades aquest 2019 es faci d’aquí a dues setmanes de nou en aquesta població on comença la Costa Brava com escenari. En la roda de premsa es farà una valoració, no tan sols dels resultats obtinguts, sinó també del nivell de conscienciació social que s’espera haver assolit.


Els tres eixos del projecte ‘Mou-te pel Mar’, que s’ha posat en marxa amb la col·laboració de TunWomanRun –una entitat sense ànim de lucre que fomenta les pràctiques esportives-, són: Esport, Salut i Consciència Mediambiental. A través de Twinapp es coordinen les diferents sortides, tant per mar com per terra, i des del llançament de l’app, s’ha creat una gran capacitat de relació entre els usuaris, que comparteixen la seva afició per l’esport, la promoció d’hàbits saludables a través de l’esport i la preocupació pel medi ambient.Data de realització: 11/03/2019 | Data de la darrera actualització: 11/03/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300