Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Ardales renoven l’agermanament oficialitzat fa 26 anys, i amb uns lligams que superen els 70 anys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/05/2019 11:17:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESCUTSBlanes i Ardales renoven l’agermanament oficialitzat fa 26 anys, i amb uns lligams que superen els 70 anys

Els alcaldes d’Ardales i Blanes, Juan Alberto Naranjo i Àngel Canosa, han encapçalat diversos actes. Entre ells un homenatge a Diego Baeza, de 84 anys, que va arribar aquí al 1953

Les dues ciutats agermanades, Blanes i Ardales, han renovat aquest cap de setmana els lligams que les uneixen. L’agermanament es va oficialitzar fa 26 anys, tot i que les relacions entre les dues poblacions de territori gironí i malagueny va començar fa més de 70 anys. Entre les dècades dels anys 50 i 70 una gran part d’ardalenys i ardalenyes es van traslladar a Blanes per la l’oferta de llocs de feina que es va generar amb la instal·lació de l’empresa SAFA.


Al centre de la imatge l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa,
i l'alcalde d'Ardales, Juan Alberto Naranjo
La visita oficial de la delegació ardalenya es va encetar el passat divendres 1 de novembre. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va donar la benvinguda al seu homòleg d’Ardales, Juan Alberto Naranjo, qui ha vingut acompanyat del tinent d’alcalde d’Urbanisme i Economia Local, José Antonio Berrocal, i de la tinenta d’alcalde de Treball, Benestar Social i Educació, Maria Arjona. També va assistir a la trobada al Despatx d’Alcaldia el regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera.


Rebuda oficial al Despatx d'Alcaldia
Després, els alcaldes van participar plegats en una celebració acollida al local de l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales. Amb motiu del Dia de la Patrona, la Verge de Villaverde, es va fer una missa seguida per un berenar-sopar. Als actes van assistir el president de l’associació, Salvador Gutiérrez, regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes i membres de l’entitat. Cal destacar els cants que van interpretar durant la missa els membres de la ‘Coral Bahía de Blanes’.

Ple dels membres de les dues corporacions per renovar l’agermanament

La Visita Oficial van continuar dissabte amb una entrevista en directe a Ràdio Blanes. Més concretament a ‘Raíces’, el programa de la Casa de Andalucía que dirigeix el veterà locutor Antonio Martín, més conegut com el Justo Molinero de Blanes. Els van acompanyar els edils ardalenys, el regidor de Participació Ciutadana de Blanes, i el president de l’Associació d’Ardaleños. Al llarg de prop d’una hora els dos alcaldes van compartir els micròfons i van parlar de les relacions emocionals i emotives que, més enllà de la oficialitat, uneixen Blanes i Ardales.


Entrevista als dos alcaldes al programa 'Raíces',
de la Casa de Andalucía
També es va parlar de projectes. Un d’ells seria fer una celebració oficial total i absolutament inèdita. Es tractaria de celebrar un Ple Municipal de manera conjunta amb els membres de les dues corporacions. La sessió plenària tindria com a únic punt a l’ordre del dia actualitzar l’agermanament que es va oficialitzar a Blanes l’any 1993, quan llavors eren els batlles Maria Dolors Oms i Salvador Pendón.


La idea de fer aquest acte oficial s’ha d’acabar de consultar amb els respectius serveis jurídics dels dos consistoris, així com comprovar la possibilitat que legalment estigui permès fer-ho realitat. En tot cas, la idea és fer-ho l’any vinent coincidint amb les Festes del patró, San Isidro, que se celebren el mes de maig amb una gran varietat d’actes lúdics i culturals.

Homenatge a un dels blanencs d’origen ardaleny més veterà

La nit de dissabte el Teatre de Blanes va acollir l’espectacle ‘Flamenco i Parròquia’, organitzat per l’Associació d’Ardales amb motiu de la celebració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria i a benefici del Pessebre 2019, dedicat enguany al Vescomtat de Cabrera. La vetllada, encapçalada de nou per Àngel Canosa i Juan Alberto Naranjo, va encetar-se amb els quadres de ball ‘Sin ser del sur’ de Blanes, seguida per una mitja part on va arribar la part més emotiva.


Homenatge a Diego Baeza Berrocal
Es va homenatjar Diego Baeza Berrocal, un veí de Blanes de 84 anys que va arribar d’Ardales fa 66 anys. L’alcalde d’Ardales va lliurar-li una placa commemorativa, i l’alcalde de Blanes una litografia amb el paisatge mariner que caracteritza la vila que va acollir Diego Baeza l’any 1953. Abans, el president de l’Associació d’Ardales, Salvador Gutiérrez, va descriure’l com un home ‘que ha destacat per ser una persona humil, amb una gran qualitat humana i que destaca sobretot per sentir al seu poble de naixement, Ardales, d’una manera especial’.

Resta d’actes amb motiu de la Visita Oficial de l’Ajuntament d’Ardales

Després de l’homenatge, els alcaldes de les dues ciutats agermanades es van intercanviar uns significatius obsequis: productes gastronòmics de les respectives viles. Juan Alberto Naranjo va lliurar-li una llauna de 3 litres d’oli d’oliva, 1 capça de galetes d’ametlla; una xistorra; un pack de cervesa artesana ‘Gaitanejo’ que incloïa diverses modalitats del producte; i 2 tarrines de ‘Zurrapa de llom’.


Per la seva banda, Àngel Canosa va entregar al seu homòleg ardaleny dues ampolles d’edició limitada de Laviret 1919, elaborat amb motiu del centenari de les caves. També va lliurar-li un pack de vins de la ‘Vinya de Cal Correu’; tres terrines amb mel i melmelada elaborades pel Jardí Botànic Marimurtra; un pack amb productes de Cervesa Artesana ‘Marina’; una caixa de Carboneres de Ca l’Orench; i una bossa de ‘Mongetes del Ganxet’ que es cultiven al Delta de la Tordera.

Un cop tancada el moment més oficial de l’acte, on també van acompanyar-los dalt l’escenari els respectius membres de les dues corporacions, va arribar la segona part de l’espectacle. La part central de l’actuació va anar a càrrec d’Adrian Muñoz i Lídia Plaza al cante, i el mestre Alberto Torres a la guitarra. Per la seva banda, Lucía Martín, Paula Garriga, Paula Pastor, Mireia Molina, Andrea López i Eire Gutiérrez van protagonitzar els balls.


Espectacle 'Flamenco i Parròquia'
Fotografia: Josep Salip
L’endemà diumenge, la comitiva oficial de l’Ajuntament d’Ardales va participar en la jornada de neteja mediambiental ‘Mou-te pel Mar’ que es va fer durant el matí, ajudant a recollir deixalles i brossa de les platges de Blanes. Ho van fer acompanyats per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va agrair especialment la seva col·laboració en un acte tan popular.Data de realització: 11/05/2019 | Data de la darrera actualització: 11/05/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300