Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El president de la Generalitat, el conseller d’Educació i l’alcalde renoven el compromís amb l’Escola Ventijol de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/06/2019 03:56:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut Ajuntament + GeneralitatEl president de la Generalitat, el conseller d’Educació i l’alcalde renoven el compromís amb l’Escola Ventijol de Blanes

Quim Torra i Josep Bargalló, acompanyats del batlle, Àngel Canosa, i la regidora d’Educació, han visitat avui el centre, on l’equip docent els han exposat els temes que els preocupen

La Generalitat de Catalunya ha renovat el compromís de resoldre les qüestions que preocupen a la comunitat educativa de l’Escola d’Educació Especial Ventijol de Blanes, amb motiu de la visita oficial que ha tingut lloc avui al migdia. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, han encapçalat la trobada acompanyats de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López.


Visita Oficial a l'EEE Ventijol de Blanes
La comitiva oficial ha fet una breu visita a les instal·lacions del centre acompanyats de la seva directora, Teresa Folgado, i posteriorment s’ha mantingut una reunió de treball on han participat representants de l’equip docent i de l’AMPA. Durant la trobada s’han exposat diversos temes, alguns dels quals ja els va tractar amb la comunitat educativa el conseller Bargalló durant la seva anterior visita d’aquest passat mes de febrer.

Manca d’espai un dels temes que preocupen a l’EEE Ventijol

En aquest sentit, des del govern català s’ha recordat la idea que se’ls va exposar llavors de reconvertir el centre en un Institut-Escola, un canvi que significaria tot un seguit d’avantatges. Aquesta seria una solució perquè les despeses de manteniment que ara recauen en l’Ajuntament de Blanes, també ho farien en la Generalitat. En l’actualitat l’escola atén un centenar d’alumnes d’entre 3 i 16 anys d’edat, prorrogables a 18 anys. D’aquest total, un 55% eren l’any 2004 de Blanes i la resta d’altres poblacions selvatanes, però en canvi ara només un 33% són de Blanes.


Reunió de treball a l'EEE Ventijol
En aquest mateix sentit, el govern segueix treballant és en la construcció d’un nou Centre d’Educació Especial a la comarca que ajudi a absorbir l’alumnat d’aquesta demarcació, que ara només compta amb aquesta escola de referència a la Selva. La nova escola, que completaria així la tasca de la de Blanes, s’està treballant perquè s’ubiqui a Santa Coloma de Farners. Mentrestant, els problemes de manca d’espai s’han ajudat a resoldre des de l’Ajuntament de Blanes amb la cessió de cinc aules a l’Escola Carles Faust.

En aquest darrer sentit des de l’escola s’ha demanat al consistori que, per major seguretat dels i les alumnes, s’habiliti un carril de vianants perquè puguin anar des del Ventijol fins al Carles Faust –molt proper geogràficament- passant per aquest vial d’una manera més protegida. El consistori blanenc s’ha compromès a posar-hi solució.


També s’està treballant per resoldre una altra de les mancances que se’ls ha exposat: que els alumnes disposin d’una zona d’ombra al pati. Durant la trobada també s’ha exposat la necessitat que es pugui arranjar el funcionament del jakuzzi terapèutic que forma part de la instal·lació de la ‘Piscina Jordi Kemner’, i que porta avariat fa molt temps. D’aquest últim tema està previst que se n’ocupi el govern català.

Visita oficial a l’Ajuntament de Blanes

Abans que el president de la Generalitat arribés a Blanes, el conseller d’Educació ha estat rebut a l’Ajuntament pel seu alcalde, Àngel Canosa, la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López, així com regidors i regidores del consistori. Tots plegats han mantingut una trobada al Despatx d’Alcaldia per parlar de diversos temes relacionats amb el món de l’educació.


El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha estat
rebut davant l'Ajuntament de Blanes per l'alcalde, Àngel Canosa
En aquest sentit, també hi ha participat Martí Fonalleras, director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, i posteriorment ha format part igualment de la comitiva durant la trobada a l’EEE Ventijol l’Inspector d’Educació, Joaquim Costa, i la consellera d’Educació al Consell Comarcal de la Selva, Mia Ametller. La reunió a l’Ajuntament s’ha tancat amb la signatura del Llibre d’Honor de l’Ajuntament que ha protagonitzat el conseller d’Educació.

Lligam del president de la Generalitat amb l’EEE Ventijol

Val a dir que durant la trobada al Ventijol la directora, Teresa Folgado, ha obsequiat al president, el conseller i l’alcalde amb un exemplar del llibre editat l’any passat amb motiu dels actes commemoratius del 50è aniversari de l’escola. El treball abasta des del 1969 fins al 2018, és a dir: des que inicialment era l’Escola de la Mare de Déu de l’Esperança, entre el 1969 i el 1983, i posteriorment l’actual EEE Ventijol.


Al principi del llibre, quan s’explica la gènesi del projecte educatiu, es fa especial esment a una reunió que va fer al 1968 el Servei de Càritas de la Parròquia Santa Maria. L’objectiu era intentar posar solució al problema social que afectava algunes famílies amb fills amb discapacitats psíquiques, que llavors –a la dècada dels anys 60- no rebien cap mena d’atenció educativa.

Una de les persones que va participar en la reunió, i que va informar sobre la possibilitat que l’estat es fes càrrec d’una escola o d’escolaritzar a infants amb discapacitats en aules adequades va ser Joaquim Torra Fàbregas. És a dir, el pare de l’actual president de la Generalitat, que llavors treballava d’Enginyer a l’empresa llavors coneguda com SAFA, l’actual Nylstar.Data de realització: 11/06/2019 | Data de la darrera actualització: 11/06/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300