Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes potencia la ocupació juvenil amb la contractació de sis joves en pràctiques


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/09/2019 08:02:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes potencia la ocupació juvenil amb la contractació de sis joves en pràctiques

S’han incorporat en diverses dependències municipals de l’Ajuntament de Blanes, i estan acreditats amb estudis universitaris, títols equivalents o habilitats professionalment

Aquest mes de novembre s’han incorporat a diferents serveis i dependències municipals sis joves contractats per l’Ajuntament de Blanes. Es farà en el marc de la quarta convocatòria del Programa Garantia Juvenil a Catalunya, que té l’objectiu d’incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, beneficiaris d’aquesta política activa d’ocupació.


L’objectiu és que aquestes persones millorin la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i competències derivades de la pràctica laboral, de manera que se’ls faciliti la possibilitat d’incorporar-se al mercat laboral de forma estable, i amb una major durada en el temps. Els beneficiaris i beneficiàries són joves de 18 a 29 anys, i treballaran durant sis mesos a jornada completa.

Benvinguda de l’alcalde i el primer tinent d’alcalde

Aprofitant la recent incorporació dels joves, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Jordi Urgell, els han donat la benvinguda. La salutació s’ha acollit a les dependències de Promoció de la Ciutat, que coordina la gestió d’aquest programa. Són tres noies i tres nois que han iniciat els respectius contractes aquest passat 31 d’octubre.


Tant l’alcalde com el primer tinent d’alcalde els han animat a aprofitar aquesta oportunitat, i també els han desitjat que l’experiència els sigui enriquidora, tant laboral com personalment. D’altra banda, s’han interessat per conèixer quines són les seves destinacions, en quins departaments del consistori estaran fent les seves respectives tasques durant aquests sis mesos.

Les sis persones contractades per l’Ajuntament de Blanes s’han incorporat a un total de cinc dependències del consistori. L’Arxiu Municipal de Blanes compta amb un graduat en Història, i el Departament d’Educació amb dues tècniques en Integració Social. Un llicenciat en Ciències Ambientals s’ha incorporat al Departaments de Residus i Neteja, una tècnica en Animació Sociocultural a la Biblioteca Comarcal, i finalment un psicòleg com a dinamitzador juvenil a l’Àrea de Joventut.

Programa de Garantia Juvenil

Durant aquests sis mesos en què estaran treballant als respectius departaments municipals, les sis persones rebran acompanyament a la inserció, així com orientació laboral. El programa de Garantia Juvenil a Catalunya està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la Generalitat de Catalunya i Iniciativa d’Ocupació Juvenil/Fons Social Europeu per reduir l’atur juvenil. Les sis persones incorporades a l’Ajuntament de Blanes han hagut d’acreditar la possessió d’un títol universitari, de formació professional de grau mig o superior que els habilitin per a l’exercici professional.


Tanmateix, han hagut de complir amb els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques. En aquest darrer sentit, havien de ser beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i constar inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.
Data de realització: 11/09/2019 | Data de la darrera actualització: 11/09/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300