Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes estrena ‘Santa Maria, Ora Pro Omnibus’, pels 700 anys de la Parròquia Santa Maria, aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/12/2019 11:19:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes estrena ‘Santa Maria, Ora Pro Omnibus’, pels 700 anys de la Parròquia Santa Maria, aquest cap de setmana

Escrita i dirigida pel dramaturg blanenc Pep Alum, l’obra és una emotiva peça farcida de referències a la identitat blanenc i amb tocs d’humor perquè la gaudeixi tothom

El proper cap de setmana del 16 i 17 de novembre el Teatre de Blanes acull un dels actes més esperats del cicle commemoratiu dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria que se celebren enguany. Es tracta de l’estrena de l’obra ‘Santa Maria, Ora Pro Omnibus’, una creació escrita i dirigida pel dramaturg blanenc Pep Alum, que es va anunciar fa gairebé un any com una de les activitats més destacades del cicle de celebració de l’assenyalat aniversari.


Assaig 'Santa Maria, Ora Pro Omnibus'
Fotografies: Juan Laguna (AFIC)
Aquests darrers dies s’han enllestit els preparatius perquè l’obra s’estreni puntualment dissabte a les 9 de la nit, així com l’endemà diumenge a les 6 de la tarda. Precisament un d’aquests darrers assajos no se l’han perdut ni l’alcalde, Àngel Canosa, ni el regidor de Cultura, Albert Sanz. En aquesta ocasió, Pep Alum ha escrit una peça inèdita que, tal com el seu nom ja indica en llatí –omnibus-, està adreçada a tothom perquè tots i totes sense excepció puguin gaudir-la.

Una història molt blanenca farcida de tocs d’humor

Tal com explica el seu creador, la seva intenció ha estat elaborar una obra molt emotiva, però també farcida de tocs d’humor i la comicitat intel·ligent, marca de la casa del teatre a què ens té acostumats Pep Alum. Al llarg de prop d’una hora i mitja, l’espectador s’impregnarà d’un bon grapat de referències blanenques, però sense que en cap moment es caigui en el recurs fàcil de només mirar-se el melic.


Pep Alum, autor i director de l'obra
Justament per aquest mateix motiu, Pep Alum ha volgut que l’obra sigui una excusa perquè tota mena de públic sense excepcions recordi o conegui una mica millor la història de Blanes i se la senti com a part pròpia. Tothom pot emocionar-te veient la representació, potser perquè la seva infantesa l’ha viscut a Blanes o potser, perquè tot i ser forani, veurà reflectida la seva pròpia història en el costumari blanenc que s’hi recull, reconeix situacions que, en definitiva, són universals.

Una dramatúrgia coral irrepetible amb una 50ena d’artistes

En escena s’hi barregen actors i actrius de totes les edats: adults i infants. Hi ha un fil conductor, una estructura bàsica al voltant de la qual giren les diferents escenes de l’obra, tot i que caldrà esperar a l’estrena per desentrellar de què es tracta per no fer allò que està tant de moda dir ara: un spoiler. Trencaria la gràcia i la sorpresa inicial, i per això val la pena guardar silenci fins el cap de setmana.

Es completa la idea bàsica amb altres escenes que acaben d’embolcallar com un immens i agraït regal d’aniversari ‘Santa Maria, Ora Pro Omnibus’, una obra que cal no perdre’s perquè, realment, és d’aquelles irrepetible. El gruix central de la 50ena d’artistes que apareixen a l’obra són actors i actrius del grup El Mirall, així com els cantaires del Cor de Cambra Sota Palau.


El Cor de Cambra Sota Palau, dirigit per Josep Ma Guinart
En aquest darrer sentit, val a dir que la direcció musical ha anat a càrrec del director de la formació coral, Josep Maria Guinart. Pep Alum és responsable de la direcció artística, i compta amb Carme Rodríguez i Carlos González com ajudants de direcció. També es compta amb les aportacions de diversos dansaires de l’Esbart Joaquim Ruyra, membres dels Manaies de Blanes, i del grup de Teatre Xiroia.


L'alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz,
durant l'assaig de l'obra
En l’apartat tècnic, el vestuari ha anat a càrrec d’Anna Torroella, Roser Àlvarez i Núria Baldrich, del grup de Teatre Xiroia. Per la seva banda, Oriol Gruart i Jaume Pujadas han tingut cura de l’escenografia; Carlos González, Core Velasco i Andrew Russell dels llums i so; i Jordi Roig dels Grafismes.
La venda presencial d’entrades anticipades, al preu de 10€, s’està fent durant tota aquesta setmana fins al divendres, cada dia de 19 a 20’30 h a la taquilla del Teatre, així com una hora abans de l’espectacle. També hi ha la opció de comprar-les online https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/123-santa-maria-ora-pro-omnibus-dramurtiga-josep-.htmlData de realització: 11/12/2019 | Data de la darrera actualització: 11/12/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300