Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Santuari del Vilar reincorpora tres miniatures navals restaurades per dos veïns de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/18/2019 01:04:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obreria del vilarEl Santuari del Vilar reincorpora tres miniatures navals restaurades per dos veïns de Blanes

Salvador Tordera ha restaurat una reproducció de la barca Santa Rita, de la novel·la de Joaquim Ruyra ‘El rem de trenta-quatre’, i Antònia Perpiñá dos vaixells que ja s’han penjat a l’ermita

L’emblemàtic i venerat Santuari del Vilar de Blanes torna a comptar des d’ara amb tres dels vaixells que decoren el seu interior, un dels accessoris mariners pels quals és coneguda. Es tracta de sengles restauracions que han fet dos veïns de Blanes aficionats al modelisme.


Salvador Tordera, amb els representants de l'Obreria del Vilar
Un dels vaixells l’ha lliurat personalment a representants de l’Obreria del Vilar l’autor de la restauració, Salvador Tordera. L’ha rehabilitat completament, ja que estava força malmès, i ha invertit els darrers mesos en fer-li una posada a punt renovadora.

Una maqueta construïda fa 70 anys

Es tracta d’una reproducció de l’embarcació ‘Santa Rita’, la protagonista del viatge marítim de la novel·la de Joaquim Ruyra ‘El rem de trenta-quatre’, de l’any 1903. Justament per aquest motiu, formant part dels diferents accessoris amb què compta l’embarcació, també hi ha el reconegut ‘Rem de 34’ que va donar nom al llibre de l’escriptor blanenc. El va construir fa 70 anys Josep Giralt Xapellí, un blanenc que treballava al Museu Marítim de Barcelona i que, per tant, estava molt familiaritat amb tot aquest món a petita i gran escala.


L’entrega de la maqueta restaurada es va allotjar a la rectoria de la Parròquia Santa Maria, mentre que les altres dues ja van ser lliurades i restituïdes al presbiteri una setmana abans que es fes el Vot de Vila. Aquests dos altres vaixells els ha restaurat Antònia Perpiñá. Es tracta d’una barca de vela llatina de propulsió a motor, de la qual n’ha arranjat tota la proa i el pal de proa, així com un dels dos màstils que estava trencat.

L’altra vaixell, proveït de dos màstils, també estava força malmès i es pot dir que se li ha fet una renovació integral. Tant Salvador Tordera com Antònia Perpiñá han rebut un obsequi dels membres de l’Obreria del Santuari del Vilar en senyal d’agraïment per la tasca desinteressada de tots dos. L’Antònia va rebre un bonsai, ja que de tots és coneguda la seva afició, i de fet ha protagonitzat ja alguna exposició dels què col·lecciona a casa seva, i en Salvador una rajola artística que reprodueix Blanes i una barca de mitjana.


Vaixells restaurats per Antònia Perpiñá
L’obreria del Santuari del Vilar ha aprofitat l’ocasió per agrair els donatius i els treballs voluntaris que realitzen els devots i devotes, i que ajuden a que el recinte religiós pugui estar obert tot l’any, així com mantenir-lo en les millors condicions possibles. L’acte de lliurament del vaixell restaurat per Salvador Tordera va comptar amb la participació dels dos rectors de Blanes, Enric Roura i Josep Perich, així com membres de l’Obreria del Vilar: Aitor Roger, Júlia Saura i Víctor Pinto.Data de realització: 11/18/2019 | Data de la darrera actualització: 11/18/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300