Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes acull divendres la Gala-Espectacle dels 10 anys de ‘Docus a la Fresca’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/20/2019 11:14:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes acull divendres la Gala-Espectacle dels 10 anys de ‘Docus a la Fresca’

L’acte clourà la celebració de l’aniversari, 10 anys durant els què s’han projectat una 70ena de documentals. Es retrà homenatge a realitzadors, institucions i ONG que han col·laborat

Aquest divendres al vespre el Teatre de Blanes acollirà un d’aquells esdeveniments singulars que tan sols es poden celebrar quan l’ocasió s’ho mereix. En aquest cas, amb sobrats motius per fer-ho, ja que es tracta de la Gala-Espectacle que culminarà la celebració dels ’10 anys de Docus a la Fresca’, l’experiència que ha estat acompanyant durant tota una dècada les nits d’estiu d’un bon grapat de blanencs i visitants.


Projecció Docus a la Fresca 2019
La gala comptarà amb dues parts molt diferenciades. La primera, que ocuparà bona part dels 45 minuts que es preveu que s’allargui la vetllada, serà un homenatge i alhora una reivindicació d’una de les modalitats cinematogràfiques potser més incompreses però, en canvi, més ben valorades per la seva càrrega de realitat i capacitat crítica: el documental.

Durant aquesta primera part hi haurà diverses referències al món del setè art en general, i al del documental en particular, amb projeccions de vídeo, intervencions musicals i una part de concepció més dramàtica a càrrec d’un grup d’actors i actrius de la vila. Posteriorment, la darrera part serà la més institucional i oficial, i quedarà centrada en el lliurament de reconeixements a professionals del món del documental, mitjans de comunicació i institucions que aquests 10 anys han format part dels ‘Docus a la Fresca’.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el portaveu
de 'La focal', Valentí Hinarejos
Aquesta darrera part l’encapçalaran l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del president de l’Associació Cultural ‘La focal’, Fran Montero, així com del portaveu de l’entitat, Valentí Hinarejos. Després d’un breu parlament inicial, es donarà pas al lliurament de reconeixements a personalitats, institucions i ONG col·laboradores, i es clourà la vetllada amb una fotografia de família de rigor.

‘Docus a la Fresca’: cinema compromès de la mà de l’Associació ‘La focal’

La Gala-Espectacle està co organitzada per l’Associació Cultural ‘La focal’, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, qui també és l’actual partner de les projeccions de ‘Docus a la Fresca’ que es fan a l’estiu. Un dels àmbits d’actuació més significatius de ‘La focal’ durant la seva trajectòria vital han estat precisament els ‘Docus a la Fresca’, que durant els nou primers anys s’han fet coincidint amb les nits dels divendres del mes d’agost a l’aire lliure.

En canvi, aquest 2019 s’han festejat els primers 10 anys de vida havent doblat el nombre de projeccions –habitualment es feien 4 sessions al mes d’agost-, i canviat els mesos de l’experiència, que han estat circumstancialment les nits de divendres de setembre i octubre. Al llarg d’aquesta primera dècada s’han projectat una 70ena de documentals de caràcter reflexiu, crític, de denúncia i de periodisme compromès, que han tocat una gran varietat de temes.


La Plaça Verge Maria, que ha allotjat les projeccions
dels 10 anys de 'Docus a la Fresca'
Han estat des de temes de plena i rigorosa actualitat fins a d’altres de caire més social, realitats del món que ens envolta, qüestions universals que han anat evolucionant amb el pas de la història, o bé de punyent i directa afectació. En cada sessió participava una productora o una ONG que li afegia un contingut qualitatiu, i al terme de la projecció s’obria l’àgora on públic i convidats –realitzadors, protagonistes del documental, entitats, etc- intercanviaven impressions i opinions, i també es desfeien dubtes desfermats durant la projecció.

La Gala-Espectacle ’10 anys de Docus a la Fresca’ tindrà lloc divendres vinent, 22 de novembre, a 2/4 de 9 de la nit al Teatre de Blanes, amb entrada oberta a la participació de tothom qui vulgui, tot i que amb un aforament limitat a les 400 persones.


Data de realització: 11/20/2019 | Data de la darrera actualització: 11/20/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300