Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes signa un conveni amb la Discoteca Arena per acabar amb l’incivisme


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/10/2019 02:14:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes signa un conveni amb la Discoteca Arena per acabar amb l’incivisme

El consistori aixecarà la reducció horària, i la discoteca incorporarà 8 controladors cívics, hi haurà un bus gratuït de sortida, i accions específiques per controlar als menors d’edat

Aquest migdia s’ha signat un conveni amb la Discoteca Arena, sobre la qual hi ha establert l’avançament del seu horari de tancament per diversos decrets de l’Ajuntament de Blanes. Aquest mateix dimarts s’ha emès un nou decret d’Alcaldia que serà vigent un cop s’hagin comprovat els diferents punts de l’acord a què es compromet l’establiment d’oci nocturn.

La signatura del conveni ha tingut lloc al Despatx d’Alcaldia, i ha anat a càrrec de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, així com dels representants de l’empresa Blankemar Music S.L. (BMSL), que gestiona la Discoteca Arena. Totes dues parts coincideixen en què l’objectiu comú és lluitar contra els actes incívics i vandàlics, procurant així la convivència de l’oci nocturn amb el descans dels veïns.


Anàlogament als convenis que ja es van signar el passat 30 d’octubre amb els locals DCYAN, D&G i NUUÉ, el què ara s’ha subscrit amb la Discoteca Arena vol corregir situacions contràries al civisme i a la seguretat ciutadana que hi han a l’entorn de la zona d’oci nocturn. El conveni inclou diverses mesures que ha de complir la Discoteca Arena, algunes de les quals ja s’havien implementat amb anterioritat.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha remarcat: “Esperem que amb aquest conveni, el darrer que mancava per signar amb els establiments d’oci nocturn d’Els Pins, es pugui millorar la necessària convivència ciutadana per fer compatible la diversió i el descans dels veïns”. Amb tot, també ha recordat: “Ara bé, no deixarem d’estar al peu del canó per vetllar perquè els aldarulls i els actes incívics deixin de produir-se. Per això, també considerem cabdal que continuï havent-hi presència policial, tant de la Policia Local com dels Mossos d’Esquadra”.

Controladors Cívics, Autobusos Gratuïts fins a l’Estació i desistir recursos

L’establiment s’ha compromès a tres principals accions, la primera de les quals és desistir dels recursos contenciosos administratius del Jutjat de Girona, així com dels recursos d’apel·lació interposats per BMSL contra l’Ajuntament. En segon lloc, també renuncien a altres accions jurídiques, en especial de reclamació de responsabilitat patrimonial pels possibles efectes econòmics negatius.


El tercer bloc de mesures són diverses accions específiques que s’espera que puguin contribuir a apaivagar els conflictes que sovint s’originen al carrer al voltant d’aquest establiment, l’arrel de les queixes dels veïns de la zona. En aquest bloc de mesures hi ha tres principals accions, la primera de les quals és incorporar 8 controladors cívics a l’exterior del local, a la via pública, que també actuaran al bus gratuït que es posarà en marxa una hora abans de l’horari de tancament.

L’autobús funcionarà de manera ininterrompuda i continuada, seguint un trajecte que connectarà l’estació de bus i l’estació de Renfe amb la Discoteca Arena, sense cap altra mena d’aturades. Seran dos autobusos de 55 places que aniran recollint els clients que vagin sortint de la discoteca fins a la completa evacuació del local i els seus entorns immediats. Es recolliran els passatgers en el punt reservat per l’Ajuntament de Blanes, i l’autobús anirà degudament senyalitzat perquè sigui ostensiblement visible i reconegut quin és el seu servei, així com l’itinerari que seguirà per complir el seu objectiu.


En tot cas, tant pel que fa a la presència de controladors cívics com pel servei d’autobús gratuït, estaran sempre sota supervisió de la Policia Local de Blanes. El cos de seguretat establirà el perímetre exterior on han d’actuar els controladors cívics perquè siguin més efectius, i també regularà els aspectes viaris del transport en bus. Pel que fa als controladors cívics, la seva funció principal serà vetllar de manera proactiva pel manteniment de les condicions de seguretat i convivència ciutadana a l’exterior del local d’oci nocturn.

Control d’accés als menors d’edat i altres mesures de regulació

Per últim, el tercer bloc de mesures regula tota una sèrie de qüestions relacionades amb l’accés al local. Una d’elles és que el preu d’entrada ha de tendir a què el seu import no sigui inferior als 15 € i, en el cas que s’expedeixin invitacions, hauran de ser gratuïtes i no les podran utilitzar menors de 18 anys. Les entrades per accedir a la Discoteca Arena no serviran perquè també es pugui anar a cap altre establiment de Blanes, així com tampoc les entrades d’altres locals dels quals sigui propietària l’empresa Blankemar Music S.L.

Quan els clients accedeixin al local, se’ls lliurarà un braçalet i se’ls informarà que l’han de dur posat mentre hi siguin dins. Hi haurà braçalets de dos colors diferenciats. Els d’un color es lliuraran als majors d’edat i els de l’altra color als menors de 18 anys. Aquest distintiu servirà per facilitar el compliment de les normatives que afecten als menors d’edat, entre elles la prohibició de consum de begudes alcohòliques.

Vigència fins al Setembre i ‘Pacte per a la Convivència Nocturna’

El conveni que s’ha signat avui dimarts inclou que l’empresa que gestiona la Discoteca Arena haurà de complir amb tot aquest seguit de mesures fins al setembre, quan es revisarà la seva efectivitat. De fet, la seva aplicació es modularà en base a la seva eficàcia. Per això, també s’ha establert la creació d’una comissió de seguiment que verificarà cada dos mesos l’aplicació de l’acord signat entre l’Ajuntament de Blanes i Blankemar Music S.L.


En tot cas, l’objectiu comú del conveni és aconseguir una convivència ciutadana correcta a l’entorn de la Discoteca Arena. Per això, el compromís s’emmarca dins el ‘Pacte per a la Convivència Nocturna’ signat i impulsat per l’Associació Catalana contra la Contaminació Acústica (ACCCA) i la Federació Catalana d’Associacions i d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM). Això inclourà altres accions que es duran a terme de comú acord entre l’Ajuntament i Fecasarm per fomentar un oci nocturn responsable a través de campanyes de conscienciació.

En aquest darrer sentit, el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, qui és també advocat de l’empresa BMSL, ha destacat: “Valorem molt positivament aquest acord amb l’Ajuntament de Blanes, perquè tots estem al mateix vaixell, i estem intentant que no hi hagi aldarulls ni problemes amb els veïns. A més a més, amb la nova posada en marxa del Pacte per a la Convivència Nocturna, penso que també ajudaren en aquesta tasca de prevenció i convivència.”
Data de realització: 12/10/2019 | Data de la darrera actualització: 12/10/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300