Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes té un Tió Submarí aquestes festes de Nadal a la Punta de Santa Anna


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/14/2019 02:34:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes té un Tió Submarí aquestes festes de Nadal a la Punta de Santa Anna

L'han submergit aquest dissabte els membres de Mola-Mola Club Escafandrisme, que fa uns dies van celebrar XVIII Concurs de Fotografia Submarina

Ara que s’acosten les festes de Nadal es poden veure arreu de Blanes diversos ornaments i elements típics d’aquestes festives dates, que rivalitzen en color, vistositat i lluminositat per cridar l’atenció dels vianants. Ara bé, el què sense cap mena de dubte és el més original pel lloc on està col·locat és el Tió Submarí, que reposa a les aigües de la Platja dels Capellans, a la Punta de Santa Anna.


El Tió Submarí de Blnaes
Fotografies: Hilai Lagranje
S’han encarregat de submergir-lo aquest dissabte al matí els membres de Mola-Mola Club Escafandrisme de Blanes, que ja acostumen a fer-ho cada any quan s’acosta el Nadal. Com en d’altres ocasions, els submarinistes han completat la original jornada amb la trobada anual nadalenca, compartint un dinar de germanor que s’ha acollit al Club de Vela Blanes.

4rt any del Tió Submarí

Enguany ha estat la quarta ocasió en què s’ha complert amb la tradició, havent-lo situat a les primeres pedres de l’escullera del port, tot i que és provisional, perquè ha d’anar a la Seca. Abans de tornar a la superfície, els membres de l’entitat han complert amb la tradició de fer cagar el tió al fons del mar. El Tió Submarí és una elaborada escultura feta de ferro rovellada pels efectes de l’aigua ja que, aquesta vegada, no s’ha tornat a pintar de verd com s’havia fet fins ara, per preservar el medi ambient.


A l’estructura hi ha un arbre de Nadal i al costat el tió, que en realitat és una bombona de subministrament d’aire de submarinisme, que du unes ulleres de bussejar per ulls, i també té el regulador presa en l’estructura que acaba amb una base perquè quedi ben estabilitzada al fons marí. Per la seva banda, l’arbre de Nadal també té com ornaments diverses pinyes nadalenques penjades a les seves branques metàl·liques per conferir-li més vistositat.

XVIII Concurs Fotogràfic Submarí

Fa pocs dies Mola-Mola Club Escafandrisme va poder organitzar finalment el XVIII Concurs Fotogràfic submarí. Era la tercera vegada que s’havia convocat aquest any, després que en les dues anteriors primeres ocasions es va haver d’ajornar a causa del mal temps.


Ja ho diuen que a la tercera va la vençuda, i en aquesta ocasió, tot i que les condicions no eren les millors, es va celebrar el Fotosub Vila de Blanes. Tot i que hi havia una inscripció de 15 fotògrafs, finalment només van participar-ne 8, dels quals tres van decidir no entregar instantànies per la mala visibilitat al fons de l’aigua, que feia difícil poder obtenir bones imatges.


El guanyador en categoria reflex, en aquesta ocasió, ha estat David Marfil Raurell, del Club Nàutic de Vilanova, amb 162 punts. Per la seva banda, en categoria compactes l’autor de la fotografia premiada ha estat Francesc Garriga Aguilar, del Mola-Mola Club Escafandrisme de Blanes, qui va sumar 153 punts.
Data de realització: 12/14/2019 | Data de la darrera actualització: 12/14/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300