Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La multitudinària Cavalcada de Reis de Blanes 2020 avançarà el seu horari de sortida a les 6 de la tarda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/16/2019 11:33:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La multitudinària Cavalcada de Reis de Blanes 2020 avançarà el seu horari de sortida a les 6 de la tarda

El Rei Melcior ha gravat un missatge en vídeo pels nens i nenes on també explica altres canvis, entre ells la recollida de cartes, que es farà a la Plaça dels Dies Feiners després de la cavalcada

La multitudinària Cavalcada de Reis de Blanes que cada any atrau milers d’espectadors per la seva espectacularitat, inclourà en aquesta nova edició del 2020 diverses millores. Una dels més destacades és l’avanç de l’horari de sortida habitual, de manera que tota la comitiva arrencarà a les 6 de la tarda enlloc de fer-ho a les set, com s’havia estat fent aquests últims anys.


Cavalcada Reis 2019
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
L’objectiu és ajudar les famílies a calmar els nervis de la canalla, a qui se’ls feia una mica tard entre l’arribada de ses majestats, i la sortida de la llarga comitiva fins que finalitzava el recorregut. Els reis arribaran a les sis de la tarda al Port de Blanes, on seran rebuts per l’alcalde, i tot seguit ja arrencarà la Cavalcada de Reis 2020, que no ha variat el recorregut dels darrers anys. Perquè tothom se n’assabenti que comença la cavalcada, hi haurà un esclat pirotècnic, en homenatge als 50 anys del Concurs Internacional de Focs d’Artifici que es commemora al nou any 2020.

Les carrosses recorreran tot el Passeig de Mar i pujaran pel Carrer Ample, girant per la Plaça Solidaritat, i continuant per la Rambla Joaquim Ruyra a vall, on enfilaran la recta final. Un cop la comitiva arribi a la cruïlla amb el Carrer Muralla, els membres més destacats finalitzaran el recorregut a peu fins arribar a l’Ajuntament, on seran rebuts de nou per l’alcalde, Àngel Canosa, i pels regidors i regidores del consistori.

Lliurament de les claus de la ciutat als reis amb l’ajuda dels castellers

Un altre canvi que s’ha introduït és que la salutació dels tres reis des de l’Ajuntament de Blanes variarà la seva ubicació. Enlloc de fer-se des del balcó de la façana principal del Passeig de Dintre, sortiran al balcó central de la façana posterior que dóna a la Plaça dels Dies Feiners. Abans, l’alcalde de Blanes els precedirà al balcó per rebre les claus de la ciutat que li entregaran uns ajudants reials molt especials: la Colla Castellera dels Maduixots de l’Alt Maresme, que construiran un pilar davant l’ajuntament.


Després, l’alcalde lliurarà les claus als tres reis, que tot seguit obsequiaran la canalla amb l’habitual pluja de caramels, entre la bogeria de grans i petits que s’afanyen a recollir-los. Un cop coberta aquesta cerimònia, serà el moment d’enfilar la part final de l’acte de la Cavalcada de Reis 2020, que configura el darrer dels canvis introduïts.

Es tracta de la recollida de cartes dels nens i nenes que encara no les hagin pogut entregar a ses majestats a través dels patges i emissaris, o bé amb altres mitjans que tenen al seu abast. Aquest 2020 Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats del seu respectiu i restringit seguici personal, aniran recollint les cartes i escoltaran què els han demanat la canalla, instal·lats en uns trons alçats a la Plaça dels Dies Feiners, on hi haurà un escenari alçat per a la ocasió.

Vídeo gravat especialment per Melcior, el ‘Rei Blanc’ i Circular Informativa

Perquè tota la canalla de Blanes estigui assabentada de tots aquests canvis de cara a la tarda-nit de la vigília de reis del diumenge 5 de gener, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ha editat una circular informativa que s’ha repartit avui dilluns a tots els centres escolars de primària. En la circular s’expliquen les principals modificacions, destacant que l’horari de sortida de la Cavalcada de Reis des del Port serà a les 6 de la tarda, i que la recollida de cartes es farà a la Plaça dels Dies Feiners, un cop finalitzada la rua.


Missatge del Rei Melcior anunciant canvis en la cavalcada 2020
D’altra banda, el consistori blanenc també ha comptat amb la col·laboració especial d’un dels tres principals protagonistes de la cavalcada, sa majestat Melcior, el ‘Rei Blanc’. Com que els tres reis estan completament integrats amb les noves tecnologies, Melcior ha gravat un missatge en vídeo que està fent arribar a tots els nens i nenes a través de les xarxes socials.

Se’ls hi explica de manera planera els canvis que han introduït en la cavalcada de reis del 2020, en coordinació amb l’Ajuntament de Blanes. Perquè sigui més fàcil poder seguir-lo, i perquè pugui arribar a tothom, el vídeo està sots titulat. A banda dels canals de Facebook, Instagram i Twitter, el vídeo també es pot visualitzar a YouTube, a l’enllaç: https://youtu.be/NA2K5sEZOJA

Data de realització: 12/16/2019 | Data de la darrera actualització: 12/16/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300