Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà dissabte la Fira de Sant Tomàs, un mercat nadalenc amb més de 500 anys d’història


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/17/2019 12:29:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebrarà dissabte la Fira de Sant Tomàs, un mercat nadalenc amb més de 500 anys d’història

Hi haurà una 70ena de parades instal·lades al nucli històric de la vila, una gran illa de vianants durant tota la jornada, amb venda de productes artesans i estands d’escoles i entitats blanenques

A Blanes parlar de Nadal és fer referència a diversos actes i tradicions que no falten mai puntualment al calendari, o bé apareixen i desapareixen de manera intermitent, però sempre tornen. Entre les activitats que mai no han faltat a la seva cita pre-nadalenca cal incloure la Fira de Sant Tomàs, que sempre se celebra coincidint amb el 21 de desembre, caigui on caigui en el calendari d’aquell mes.


En aquesta ocasió, la Fira de Sant Tomàs se celebrarà coincidint amb un dissabte, i per tant és de preveure un bona afluència de públic que aprofitarà per fer les compres nadalenques, tant les dels àpats com els regals. Com és habitual, funcionarà des de les 9 del matí i fins les 9 del vespre, i estarà allotjat als carrers del nucli històric de la vila: Ample, Muralla i Raval Sud.

Una 70ena de parades de venda de productes i d’entitats

L’Àrea de Promoció de la Ciutat preveu que hi hagi una 70ena de parades, principalment de dues menes. N’hi haurà amb venda de productes artesanals i altres articles, així com les que estaran regentades per entitats i escoles blanenques que aprofiten per vendre productes propis, per a causes solidàries, o bé per donar informació pròpia i fer-ne difusió.

Al llarg de tot el dissabte, doncs, es podrà triar i remenar entre una variada gama de productes. Així, hi haurà des d’articles d’artesania i d’altres tipus fins a tions i decoració nadalenca, passant per productes alimentaris –embotits, mel, formatges, olis, vins, cervesa-, roba i complements de vestuari, joguines, objectes de regal, sabons i cosmètica natural, articles de fusta, joiera artesana i argenteria, i un llarg etcètera.


Pel que fa a les entitats, la gran majoria estaran allotjades al tram sud del Carrer Raval, i hi ha des de centres educatius fins a associacions socials, esportives, culturals, i un llarg etcètera. També hi haurà algunes parades d’entitats instal·lades al Carrer Ample, com per exemple la dels Bombers de la Generalitat, així com Creu Roja Joventut, que recull joguines i donatius per a la Campanya de Reis.

Mesures de circulació al centre de Blanes

Amb motiu de la Fira de Sant Tomàs, durant tota la jornada el centre de Blanes serà una gran illa de vianants on blanencs i visitants podran firar-se amb una gran varietat de productes exposats a les parades. Amb l’objectiu que puguin passejar-se amb tota seguretat, la Policia Local de Blanes ha implementat diverses mesures, barrant el pas de vehicles en uns casos, i restringint-lo en d’altres.


Lògicament, l’acció més destacada serà que no es podrà circular pel Carrer Ample a partir de les 6 del matí i fins que finalitzi l’activitat de desmuntatge, pels volts de les 11 de la nit. D’altra banda, també estarà tallat l’accés de vehicles al Carrer Roig i Jalpí. Pel que fa al transport públic de viatgers, al no poder accedir pel Carrer Ample ni la Plaça d’Espanya, la circulació dels busos arribarà fins la Plaça Catalunya i retornarà pel mateix lloc.

Per últim, per accedir al tram nord del Carrer Raval s’haurà d’anar pel Carrer Salut i Travessera de Raval, i els veïns dels carrers Raval Sud, Nou i Valls hauran de retirar els vehicles dels pàrquings abans de les 6 del matí per facilitar el muntatge de les parades. Més informació: Policia Local de Blanes, Telèfons 092 o 972 358 666.
Data de realització: 12/17/2019 | Data de la darrera actualització: 12/17/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300