Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El criador d’Arenys Francisco Garcia Galan, guanya el Gran Premi Vila de Blanes del 46è Concurs Ornitològic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/18/2019 12:13:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El criador d’Arenys Francisco Garcia Galan, guanya el Gran Premi Vila de Blanes del 46è Concurs Ornitològic

Han participat 55 criadors de diverses localitats gironines i barcelonines, en una nova edició del concurs que cada any manté el nivell de qualitat dels participants

La Sala d’Exposicions Municipal Maria Luisa García Tornel ha acollit aquests darrers dies de desembre una mostra singular, que han pogut gaudir especialment els amants dels canaris i la ornitologia en general. Es tractava del 46è Concurs Ornitològic, organitzat per la Unió Ornitològica de Blanes i Comarca.


Lliurament premis i obsequis 46è Concurs Ornitològic
Per segon any consecutiu, s’ha comptat amb una elevada participació: 55 criadors que procedien de diverses localitats d’arreu de comarques gironines i barcelonines que, una vegada més, rivalitzaven en la perfecció dels respectius exemplars presentats. Els canaris a concurs havien de ser triats com els millors en diferents especialitats: ploma llisa, ploma rissada i postura.


Exposició 46è Concurs Ornitològic
També es van lliurar guardons per als Híbrids, Fauna Europea i Exòtics. El canari que va obtenir la màxima puntuació del concurs li va significar al seu criador, i en aquest sentit aquest 2019 el Gran Premi Vila de Blanes del 46è Concurs Ornitològic ha estat Francisco Francisco García Calan, procedent d’Arenys de Mar.


L'alcalde, Àngel Canosa, lliura el Gran Premi Vila de Blanes
a Francesc García
Altres criadors que també van veure seleccionats els seus ocells van ser Francisco García Garcia, de Dosrius; Pedro Martínez Fernández, de Santa Cristina d’Aro; José Montalban Cost, de Vidreres; Inocencio Muñoz Martínez, de Lloret; José Maria Peña Garrido, de Tordera; i Manuel Rodríguez Briones, de Dosrius. A l’hora de l’entrega de premis, també es va guardonar Bernardino Candela Vaides, per la seva antiguitat en la Societat Ornitològica de Blanes i Comarca.

Lliurament de Premis i Obsequis

El 46è Concurs Ornitològic de Blanes i Comarca es va posar en marxa l’1 de desembre, quan es va tancar la data límit d’inscripcions. Durant tot el dissabte 7 de desembre es va fer la recepció d’exemplars, i l’endemà diumenge l’enjudiciament dels canaris. L’exposició es va inaugurar dijous passat, el 12 de desembre, i es va poder visitar fins diumenge, quan va tancar coincidint amb el lliurament de premis.


Enguany, perquè l’entrega fos més còmoda per a tothom, l’acte es va allotjar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. L’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, i del president de la Unió Ornitològica de Blanes, José Maria Peña, van encapçalar l’acte que va tancar el concurs. Es van lliurar diversos premis i obsequis, destacant en aquest sentit el Gran Premi Vila de Blanes.


Des de fa uns quants anys, l’Ajuntament de Blanes va instaurar que el trofeu per al guanyador del Gran Premi consisteixi en una reproducció del Monument a Joaquim Ruyra. El motiu és que l’escultura que hi ha al monument està inspirada en fra Sadurní dels Ocells, personatge creat per Joaquim Ruyra en la seva obra Les coses benignes, que reprodueix la figura d’un monjo amb un ocell a cada mà.
Data de realització: 12/18/2019 | Data de la darrera actualització: 12/18/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300